Annonce:

Bilmærke trækker sig fra Formel 1: Tak for alt!

Efter en pause på 30 år vendte de i 2018. Her 5 år efter er det igen slut. Når Abu Dhabis grandprix er kørt, er Alfa Romeo fortid i Formel 1.

Siden 2018 har det mere været af navn end noget andet, at Alfa Romeo er repræsenteret i Formel 1. Men nu er det slut.

Bilmærket trækker sig officelt fra sporten, når sponsoraftalen med Sauber F1 udløber efter Abu Dhabis grandprix i weekenden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det oplyser Alfa Romeo i en pressemeddelse.

– En kæmpe tak til kørerne i kronologisk rækkefølge: Charles Leclerc, Marcus Ericsson, Antonio Giovinazzi, Kimi Raikkonen, Zhou Guanyu og Valtteri Bottas, som alle har kæmpet for holdet i løbet af de sidste seks år.

LÆS OGSÅ: 74-årig stak af – nu riskerer han at miste kørekortet

– En dybtfølt tak og en klapsalve til hele Sauber Team, startende med Finn Rausing. Mest af alt Fred Vasseur, men også Alessandro Alunni Bravi og Andreas Siedl for deres konstante, passionerede og professionelle samarbejde, skriver bilmærket.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Også Alfas administerende direktør Jean-Philippe Imparato har noget godt at se tilbage på, synes han.

– Når du afslutter et så vigtigt kapitel i et brands historie, er det tid til at gøre status. For Alfa Romeo repræsenterede dette F1-eventyr et internationalt udstillingsvindue på højeste niveau. Men også en dyb menneskelig og sportslig oplevelse.

Alfa Romeos exit fra Formel 1 mere end antyder, at de snakke med Haas, som holdets teamchef Gunther Steiner har bekræftet, er blevet ved det. Altså ikke andet end snak.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Tilbage i maj mente flere Formel 1-medier ellers, at Alfa Romeo ville blive Haas’ helt nye hovedsponsor, fordi mærket ikke var klar til at sige farvel til Formel 1.

Sauber skal nu igen hedde Sauber F1. Altså foreløbig. For fra 2026-sæsonen køber Audi sig til magten. Audis deltagelse og interesse i Formel 1 har der den seneste tid dog været sået stærkt tvivl om. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler