Annonce:

Tilbagekalder 200.000 biler der ødelægger sig selv

Det er et softwareproblem, der forhindrer varmen i at nå tildækkede for- og bagruder på en række Jeep-modeller. Det tager mærket nu konsekvensen af.

Næsten 200.000 biler med Jeep-logo gør i øjeblikket livet surt for deres ejere. Softwaren, der styrer varmen i for- og bagruderne, slår simpelthen funktionen fra.

Jeep er kommet frem til, at den problematiske software findes i biler bygget til modelårene 2021 til 2024. Mere præcist er det Wrangler og Grand Cherokee-modellerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det oplyser de amerikanske trafiksikkerhedsmyndigheder.

Jeep er kommet så langt i undersøgelsen af problemet, at man har fundet ud af, at den sidste bil med det problematiske software forlod samlebåndet den 5. december sidste år.

LÆS OGSÅ: Mercedes trækker sig og mister kontrollen med bilmærke

Stellantis-koncernen, som Jeep er en del af, fortæller, at man i første omgang blev klar over fejlen tilbage i juni 2023. Og siden har man altså undersøgt det nærmere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De ramte ejere kan tilsyneladende ikke selv rette op på problemet. Så fra den 5. april begynder Jeep at kalde bilerne tilbage til værksted.

Det er det andet problem, der kræver en tilbagekaldelse, Jeep må slås med inden for de seneste fire måneder.

Sidst bad mærket 32.000 ejere af elbilen Wrangler 4xe om ikke at oplade deres biler, da Jeep havde fundet frem til en mulig brandrisiko i bilerne.

Tilbagekaldelser er der i det hele taget nok af i øjeblikket. Stort set samtidig med Jeep meddeler et andet mærke, at 250.000 biler skal en tur på værksted.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Der er risiko for brand i de berørte biler, og det vil tage mellem 2,5 og 5 timer at udskifte de muligvis defekte dele. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder om Stellantis-koncernens bilmærke – bl.a. Jeep – her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler