Annonce:

Tilbagekalder over 8.000 biler fordi forruden kan falde ud

Det samme kan bagruden faktisk. Porsche i USA har fundet ud af, at ruderne ikke hæfter tilstrækkeligt.

Porsche i USA tilbagekalder nu over 8.000 eksemplarer af 911-modellen bygget i Tyskland, fordi både for- og bagruden kan falde ud i tilfælde af en trafikulykke.

Ifølge de amerikanske trafiksikkerhedsmyndigheder NHTSA drejer det sig om 8.101 911’ere, som Porsche har bygget mellem 2020 og i år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Af de offentlige tilgængelige tilbagekaldelsesdokumentet fremgår det ikke, hvilke specifikke 911-modeller der er ramt.

Men hos Porsche blev man i første omgang klar over problemet tilbage i november 2023. Helt konkret er der fare for, at ruderne løsner sig, fordi de muligvis ikke hæfter godt nok på de svageste punkter i selve ruderammerne.

LÆS OGSÅ: Har ingen bil men politiet nægter at annullere Thomas’ fartbøde

Af samme grund mener Porsche, at i tilfælde af et færdselsuheld er fare for, at ruderne ikke bliver på deres plads. Og flyvende glas har aldrig været nogen god idé.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det tyske mærke er dog ikke bekendt med nogle ulykker, hvor glasset har revet sig løs fra bilerne. Hverken for-eller bagruder. Porsche har heller ikke om nogle personskader i den forbindelse.

Mærket fortæller dog, at markant vindstøj eller dug inde i bilen kan være et tegn på problemet. Porsche skal nu inspicere samtlige ruder for at finde ud af, om det er nødvendigt at erstatte glasset der er belagt med en anden type rudelim. Noget som skulle hæfte bedre.

8.101 biler lyder af mange, hvilket det da også er. Men når det handler om tilbagekaldelser blandt bilmærkerne, er det næsten usynligt få.

For nylig kom det frem, at Mercedes tilbagekalder 105.000 biler. Bl.a. fordi pedalerne kan falde af. Og et tredje bilmærke frygter at løbe tør for reservedele, fordi 2,6 millioner biler skal tilbage på værksted. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om Porsche lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler