Annonce:

Her risikerer Tesla at miste sin licens til at bygge biler

Tesla føler sig trådt på. I hvert fald når det kommer til mærkets ytringsfrihed, som Elon Musk og Co. mener, at myndighederne i Californien nu jagter.

I november kom motorstyrelsen i den amerikanske delstat frem til, at man nu vil undersøge, om Tesla vildleder sine kunder med navnene på bilmærkets assistentsystemer.

Myndighederne mener, at Tesla mere end antyder noget, der ikke er sandt, når mærket kalder systemerne for Autopilot og “Full Self-Driving” – (fuldt selvkørende egenskaber, red.).

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Helt konkret har myndighederne slået ned på Teslas formulering, om at systemerne kan klare kortere og længere køreture uden nogen indblanding fra personen i føresædet.

Faktisk mener myndighederne, at det er direkte løgn. For begge systemer kræver menneskelig indgriben for overhovedet at virke. En Tesla kan ikke tænde systemerne selv.

LÆS OGSÅ: Købte kritiseret værksted – nu vil Niels eje helt bilmærke i Danmark

Det er også et sikkerhedsmæssigt krav, at føreren skal være i stand til på alle tidspunkter at styre bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Myndighedernes beskyldninger betragter man hos Tesla som et angreb på ytringsfriheden. Det skriver LA Times.

Bilmærket anfører, at man ikke hørte myndighederne protestere, da Tesla begyndte at bruge navnet ‘Autopilot’ i 2014. Ligesom Tesla heller ikke hørte noget brok, da mærket begyndte at tilbyde sine kunder ‘Full Self-Driving’ i 2017.

Ifølge LA Times mener Tesla desuden, at myndighedernes angreb er et angreb på amerikanernes forfatningssikrede ytringsfrihed.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Ender det med, at myndighederne i Californien får ret, kan Tesla miste sin licens til både at sælge og fremstille biler i staten. Ligesom mærket kan blive pålagt at betale erstatning til dem, der måtte have ‘lidt finansielt eller andet tab’, som følger af bilmærkets påstande. Det skriver flere amerikansk medier.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler