Annonce:

Tesla afviser krav fra Tyskland

Tesla gik sidste år med til, at de ansatte på mærkets fabrik i Tyskland kunne få mere i løn. Men overenskomst bliver der ikke noget af.

Tesla afviser et krav om en fælles overenskomst på mærkets eneste fabrik i Tyskland, som ligger lidt uden for Berlin.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

I 2023 gik Tesla ellers med til, at de tyske ansatte kunne få en lønstigning. Dette betyder blandt andet, at en ansat på gulvet får 2.500 euro svarende til 18.500 kroner mere i løn om året for deres arbejde på fabrikken.

– Vi fokuserer på os selv for hurtigt at finde løsninger for vores medarbejdere og uden unødig optrapning, hvilket betyder, at ændringer sker væsentligt hurtigere, udtaler fabrikschef André Thierig til nyhedsbureauet.

André Thierig mener, at fabrikkens ansatte har en række goder, selvom der ikke er nogen overenskomstløn at spore. Tesla tilbyder blandt andet de ansatte gratis opladning af elbiler samt delvis betaling af en togbillet på tværs af landet.

LÆS OGSÅ: Amanda fik stjålet hele sin indkørsel

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Udmeldingen kommer oven på den seneste tids slagsmål mellem dele af Teslas ansatte i Sverige og virksomheden. De ansatte ønsker løn efter overenskomst, hvilket Teslas øverste direktør Elon Musk kalder for “sindssygt”.

Strejken har dog bredt sig til flere dele af det svenske samfund og til de øvrige nordiske lande som sympatiaktion. Det har medført, at Tesla ikke kan få nye nummerplader i Sverige, og at virksomheden ikke får afhentet sit affald.

En tysk ekspert har tidligere vurderet, at der også vil udbryde strejke blandt Teslas tyske ansatte, men dette er endnu ikke sket. Du kan læse mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler