Annonce:

Taber 234.000 kroner på hver bil: Nu kommer Rivian til Europa

Så sent som sidste år afviste Rivian at sælge biler i Europa efter længere tids spekulationer og rygter om det modsatte. Men nu har amerikanerne skiftet mening.

Der er allerede en Rivian i Danmark. Den blev registreret som varevogn tilbage i januar 2022. Men nu kan den muligvis få selskab af sine søskende.

I hvert fald skriver Auto Express, at det amerikanske mærke langt om længe planlægger at gøre noget seriøst ud af en tilværelse på de europæiske veje.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Dog ikke for Rivian R1T, der er en pickup. I stedet satser mærket på, at modelprogrammet med en kommende udvidelse i marts vil tale til de europæiske bilister.

Helt konkret vil Rivian sende den kommende R2, der er en mindre SUV, mod Europa. Når Rivian siger mindre, mener mærket ‘mindre end deres nuværende SUV kaldet R1S’.

LÆS OGSÅ: Tesla-ejere lægger dansk værksted ned – der er intet at gøre

Sidste år solgte Rivian samlet set 47.200 biler. Og som Boosted tidligere har kunnet fortælle, er det på bekostning af gigantiske tab.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Faktisk taber det amerikanske mærke svimlende 234.000 kroner hver gang, mærket leverer en bil til en ny kunde. Eller en eksisterende, for den sags skyld. Læs mere om det her.

Overfor Auto Express bekræfter en talsmand, at R2, der er mærkets bare tredje model, finder vej til Europa. Og at det også betyder højrestyrede engelske biler. Men om Danmark er med i planerne, er uvist.

Rivian løfter sløret for R2 7. marts i år. Ifølge Auto Express burde bilen bliver ‘billigere’ end både den ene og den anden af mærkets nuværende modeller.

Men hvor meget billigere får vi muligvis først svar på, når bilen ikke længere gemmes væk for nysgerrige blikke efter præsentationen.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Læs mere om Rivian her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler