Annonce:

Bilmærke taber 234.000 kr. på hver eneste elbil de bygger

Inginørerne  har nu fået den opgave af finde 284.000 kr. i besparelser på samlebåndet, hvor Rivian bygger modellerne R1T og R1S.

Besøg vores annoncør:

Det koster penge at bygge biler. Og i nogle tilfælde så mange penge at det faktisk er en underskudsforretning. Det ved de tilsyneladende alt om hos amerikanske Rivian.

For selvom amerikanerne skal betale 74.800 dollar svarende til 532.000 danske kr. for den billigste model, taber Rivian 33.000 dollar eller 234.000 kr. på hvert en elbil, mærket bygger.

Det skriver mediet Wall Street Journal på baggrund af en analyse af Rivians tilstand. De massive tab betyder samtidig, at mærket brænder sig hurtigere end hurtigt gennem pengetanken på 18 milliarder dollar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Med andre ord er det lidt at give af. Men midlerne er heller ikke uendelige på Rivians hovedkontor i den californiske by Irvine.

LÆS OGSÅ: Danske Villy vil af med 145 biler – “Jeg begyndte at samle som 18-årig”

Rivian er dog langt fra det eneste bilmærke, der oplever, at elbiler er en underskudsforretning. Det gør Ford, der er langt større, også.

Alene i år regne Ford med at tabe hele 4,5 milliarder dollar på at bygge elbiler. Og det tal er endda opjusteret. I begyndelsen af 2023 regnede Ford ‘kun’ med at tabe 3 milliarder dollar på elbilerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler