Annonce:

Sveriges politibiler får helt ny farve under udrykning

Bilister på de svenske veje skal nu vænne sig til en helt ny farve i politibilernes udrykningsblink. I første omgang indføres det på alle uniformerede vogne.

Herhjemme lyser det blåt op, når politiet kommer blæsende med udrykning på. Men i Sverige skal bilisterne vænne sig til en helt anden farve.

For mens bilisterne i Sverige siden 1990’erne har levet med, at landets politibiler både kan blinke rødt og blåt, introducerer ordensmagten nu en tredje farve i bilernes udrykningsblink.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Sveriges Radio.

Det orange lys er dog ikke bare til for, at betjentene i bilerne kan blære sig med det. Det er ganske enkelt nemmere at se i dagslys, mener ordensmagten.

LÆS OGSÅ: Solgte livsfarlig Toyota for 90.000 kr. – nu er han konkurs

– Vi har set, at orange lys har en tendens til at blive set bedre om dagen end det blå lys. Vi kan derfor kombinere orange og blåt lys for bedre at fange folks opmærksomhed, når vi har brug for fri bane, siger færdselsbetjent Björn Thunblad til Vi Bilägare.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Politiet i Sverige regner dog ikke med, at bilisterne forstår hensigten med det orange lys lige med det samme. Derfor lader ordensmagten også bødeblokken ligge i lommen, hvis bilisterne bliver forvirret.

I Sverige koster det ellers en bøde på 3.000 kroner svarende til 1.950 danske kroner ikke at respektere og standse for det blå og røde lys. Det orange skal derimod ses som en slags guide, og derfor ikke strafbart at misforstå det, siger polisen.

Hos kollegerne i Danmark er der så vidt vides ingen planer om at indfører orange udrykningsblink. Men til gengæld lægger det helt fast, hvilke patruljebiler Rigspolitiet de næste 7 år kan fordele til landets 12 geografiske politikredse. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler