Annonce:

Solgte livsfarlig Toyota for 90.000 kr. – nu er han konkurs

I den norske by Trondheim blev en 15 år gammel Toyota HiAce solgt som nysynet. Bilen viste sig dog at være pilrådden af rust, og nu er forhandleren gået konkurs.

En bilforhandler i den norske by Trondheim er gået konkurs, efter værkstedet solgte en gennemrusten Toyota HiAce som nysynet.

Det skriver norske Motor.

Bilen fik værkstedet solgt for 124.000 norske kroner, svarende til lige under 90.000 danske kroner. Alt sammen på løftet om, at den var nysynet.

En kontrol af bilen viste dog, at den var så skadet af rust, at den på ingen måde var forsvarlig at slippe løs i trafikken. Synet burde den i hvert fald aldrig være blevet.

LÆS OGSÅ: Branchen advarer: Om lidt koster en liter benzin 26 kroner

Både Norges svar på FDM, NAF, og et autoriseret Toyota-værksted mener, at bilen er farlig. Men de alvorlige rustangreb er så langt fra bilens eneste problem.

Håndbremsen viste sig ikke at virke, forhandleren kunne ikke bevise, at tandremmen, som køberen ellers blev lovet, var skiftet. De lovede vinterdæk fulgte heller ikke med i handlen.

Sagen endte i retssystemet, hvor bilisten endte med at få medhold både i by- og landsret. Blandt andet fordi bilforhandleren undervejs erkendte, at bilen ikke var i forsvarlig stand.

Efter dommen ønskede bilforhandleren ikke at svare på spørgsmål fra pressen. Men hans virksomhed, der foretog synet, er nu tvangsopløst af myndighederne.

De såkaldte ‘fuskersyn’ af biler er desværre ikke noget nyt fænomen. Heller ikke herhjemme hvor det er så udbredt, at et flertal på Christiansborg sidste år følte det nødvendigt at stramme lovgivningen.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Færdselsstyrelsen, der har ansvaret på området, er dog endnu ikke klar med en løsning, der lever op til de nye regler. Derfor er kravene udskudt. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler