Annonce:

Suspekt bilmærke bruger den sidste “Saab” ulovligt

NEVS, der opstod på resterne af Saab Automobile, har annulleret en handel med det libanesiske EV Electra. Alligevel fortsætter EV Electra med at bruge bilen.

Besøg vores annoncør:

Historien går, at det kriseramte NEVS på bare 9 måneder fik designet og bygget prototyper af Emily GT.

Bilen, som Saabs tidligere ansatte står bag, nåede dog aldrig produktionsfasen, før det kinesisk-svenske firma måtte give op.

Men nu er aftalen med det libanesiske EV Electra, der købte resterne af Saab i december sidste år, ikke leve op til deres del af handlen. Derfor har NEVS revet den midt over.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Alligevel fortsætter EV Electra med ulovligt at bruge Emily GT som blikfang. Det skriver Dagens Industri.

LÆS OGSÅ: Knut får 130.000 kroner i erstatning for ulovlig Mercedes

Kort efter mediets henvendelse ændrede EV Electra navnet på Emily GT, så den nu hedder Gaza GT. Men det er den samme bil. Det erkender libaneseren Jihad Mohammad endda.

Men altså kun af ‘udseende’. Alt andet er ændret, efter aftalen med NEVS blev revet over, siger direktøren. Men det er løgn.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I hvert fald hvis man spørger hos NEVS. Ifølge direktør Nina Selander har EV Electra hverken adgang til prototyperne eller de tekniske tegninger bag bilerne. Det hele er stadig i Sverige. Formentlig på Saabs gamle fabrik i Trollhättan.

– Vi har venligt bedt ham om at fjerne alle billeder fra hjemmesiden, siger Nevs administrerende direktør Nina Selander til mediet.

Det er ikke første gang, Jihad Mohammad beskyldes for at stjæle. Ifølge Carup har libaneseren tidligere lavet numre med den kinesiske elbil Skywell ET5.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Selander blev i øvrigt rørt til tårer, da hun for nylig så Saabs tidligere lagre af bildele og stumper tømt i en helt anden anledning. Læs mere om det her.

Suspekt bilmærke bruger den sidste "Saab" ulovligt
Sådan ser EV Electras hjemmeside ud i dag. Selvom man hævder, at det Gaza GT ikke er samme bil som Emily GT, har libaneserne ikke lige ‘gidet’ fjerne Emily GT-logoet.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler