Annonce:

Knut får 130.000 kroner i erstatning for ulovlig Mercedes

Det var det norske Vegvesen selv der godkendte bilen. Men nu skal en forhandler købe en Mercedes, som blev synet ved en fejl, tilbage.

Besøg vores annoncør:

De norske myndigheder burde aldrig have godkendt Knut Terje Bauges Mercedes CLS. Men det skete alligevel ved toldsynet, da bilen kom til landet.

Det selvom bilen både var udstyret med lygter beregnet til lande med venstrekørsel. Sådan som der er tilfældet i England, Australien og Japan. Bare for at nævne nogle få lande.

Der var også manipuleret med udstødningsystemet på den 15 år gamle Mercedes. Både den ene og den anden lydpotte manglede ganske enkelt. Det havde de norske myndigheder bare ikke bemærket ved toldsynet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det blev Knut Terje Baug først gjort opmærksom på fejlene, da bilen skulle til periodisk syn sidste år. Det skriver Motor.

LÆS OGSÅ: Fejl opdaget i Danmark – tilbagekalder 100.000 døde elbiler

Det har siden vist sig, at der ikke er mulighed for at indstille forlygterne til højrekørsel, som der ellers burde være. Og det hele er endt med, at Knut Terje Bauge ikke længere har nogen bil.

Den har forhandleren nemlig købt tilbage. Men Knut Terje Bauge købte sig en Nissan Leaf, i mens det blev undersøgt, om bilen kunne få udbedret sine ‘ulovligheder’. Nu beklager de norske myndigheder, at Mercedes’en i første omgang blev godkendt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hele sagen endte i landsretten, hvor bil-ejeren fik ret. Mercedes skulle aldrig have været godkendt i Norge. Så nu er bilforhandleren blevet tvunget til at tage bilen tilbage og betale Bauge en erstatning på 200.000 norske kroner. Det svarer til 130.000 danske kroner.

Myndighederne har efterfølgende kaldt sagen ‘uheldig’. Men det er altså ikke kun i Norge, at der bliver fusket med syn af biler. Herhjemme strammede et flertal på Christiansborg de danske regler på området.

Reglerne er dog strammet så meget, at myndigheden med ansvaret på området, må udskyde implementeringen af dem. Løsningen er simpelthen ikke klar. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler