Annonce:

Direktør græd – Berømt og lukket bilfabrik tømt for dele

Selvom den svenske Saab-festival officielt først begynder i dag, har hundredvis af mennesker allerede stået i kø udenfor bilmærkets lukkede fabrik. Direktøren blev rørt til tårer.

Hundredvis af svenskere og udenlandske Saab-fans stod i kø udenfor den lukkede Saabs fabrik i Trollhättan, da der i denne uge var auktion over en masse reservedele fra fabrikkens lagre.

Et lagersalg med andre ord. Men et lagersalg som blev noget af et tilløbsstykke. I hvert fald siger direktøren for NEVS, Nina Selander, som forsøgte at få en bilproduktion i gang på fabrikken, at hun var meget rørt over menneskemængden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver det svenske medie TTELA.

Nogen havde lagt sig i kø allerede kl. 08 om morgenen i håbet om at få hele biler med hjem. Andre havde ‘kun’ udset sig enkelte dele.

LÆS OGSÅ: Kæmpe bilfirma konkurs – 120 millioner var ikke nok

80-årige Frederik Norberg måtte bl.a. betale 13.000 svenske kroner for et sæt forlygter til sin helt specielle 9-3 Aero. Læs mere om den bil her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men andre, en hollænder var eksempelvis landet i Trollhättan dagen før auktionen, fik ikke det, de var kommet efter. Alligevel er Nina Selander nu meget glad for, at der blev tømt ud af delene, og at de nu lever videre i hænderne på rigtige Saab-entusiaster.

Det er øvrigt ikke det eneste nye fra den kant. For nylig trak NEVS nemlig en handel med den sidste bil, som nåede at blive udviklet på fabrikken, tilbage. Læs mere om det her.

Vidste du i øvrigt, at den sidste bil med Saab-logo nogensinde blev solgt til en dansker? Den er god nok. Danske Claus bød nemlig allerhøjst, da bilen i 2019 var på auktion.

Helt præcist har manden fra Hadsund i Jylland betalt 465.000 svenske kroner, godt 325.000 danske kroner med den daværende kurs, for bilen – en 9-3 Turbo fra 2014.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler