Annonce:

Stifter af konkursramt bilmærke får bøde på 1,2 mio. kroner

Steve Burns, der i 2018 grundlagde Lordstown Motors, har indgået et forlig med retssystemet i USA, efter han løj om bilmærkets ordrebøger.

Lordstown Motors’ ordrebøgerne var slet ikke så proppede, som Steve Burns, der grundlagde mærket i 2018, ellers fortalte både omverdenen og potentielle investorer.

Det står mere end klart, nu hvor bilmærket har måttet dreje nøglen om i en konkurs. Alligevel fortalte Steve Burns vidt og bredt, om at mærket havde mere end 100.000 forudbestillinger på biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Reuters.

De få forudbestillinger, Lordstown Motors rent faktisk havde i ordrebogen, var bestillinger fra mellemmænd, såsom bilforhandlere, bilmærket havde indgået købsaftaler med.

LÆS OGSÅ: 38 procent af disse danskere frygter at få bilen konfiskeret

Og nu må Steve Burns betale for sin løgn. Helt præcist er han gået med til at betale 175.000 dollar, der svarer til 1,2 millioner danske kroner, i et forlig.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Burns skal dog finde mange flere penge. Stifteren røg ud af firmaet allerede i marts 2021. Men efter bilmærkets konkurs i juni sidste år, indgik han en aftale om at købe resten af projektet for 10 millioner dollar.

Det svarer til lige knap 69 millioner kroner. Hvor de penge skal komme fra, og hvad Burns vil bruge et dødt bilmærke til, melder historien ikke noget om.

Læs flere nyheder fra og om Lordstown Motors lige her!


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler