Spritnye Fiat-biler blev ‘glemt’ i årevis i Kolding

Foto: Joanna Wunder

Da valget stod mellem personbiler og lastbiler, valgte bilforhandler Jens Sørensen det sidste – men sit store lager af spritnye personbiler lod han stå.

Ingen af bilerne er der mere. Men i mange år stod flere spritnye Fiat-modeller og samlede støv hos en bilforhandler i Kolding. Der i blandt modellerne Ritmo, Uno og 127.

Selvom der også sneg sig Simca’er, Citroën og Datsun ind i sortimentet.

Alle hverdagsbiler fra i alt fire årtier. I 2008 gav bilforhandlerens søn et interview til Fyens Stiftstidende om det vilde syn, som i mange år trak især tyske og italienske turister til.LÆS OGSÅ: Starter en BMW E30 efter at være blevet forvandlet til en isterning?

For da man sadlede om til varebilssalg, solgte forretningens oprindelige indehaver Jens Sørensen ikke de mange personbiler fra.

– Han havde alt for travlt med at sælge lastbiler, sagde sønnen Kjeld Sørensen dengang.

Mange af bilerne havde ganske få kilometer på tælleren. Men Kjeld Sørensen kunne også konstatere, at især udlændinge blev overrasket, når de kom for at kigge på bilerne i håbet om at finde et fint eksemplar.

– De kommer mest for at kigge. Og de bliver overraskede over, hvor meget de skal lave på bilerne, fortalte sønnen.

Året efter i 2009 kunne selvsamme Kjeld Sørensen fortælle Jyllands-Postens læsere, at stort set alle sjældenhederne på fire hjul var væk.

Inden da nåede mange nysgerrige turister såvel som danskere og udenlandske medier forbi ‘det forladte bilhus’ i Kolding.

Derfor har vi også kunnet finde disse klip, som du kan se længere nede i artiklen, fra dengang der stadig var personbiler på adressen i Kolding.

Fa. Jens Sørensen IVECO eksisterer den dag i dag. Men som navnet antyder, sælger man udelukkende Iveco vare- og lastvogne. Det har man gjort siden mærkets introduktion i Danmark i 1976.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ og se de vilde videoer – en sand tidslommeNæste side
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk