Annonce:

Volvo har bygget den sidste dieselbil nogensinde

Dieselbilerne forsvandt allerede ud af Volvos danske modelprogram i 2022. Nu har mærket bygget den endegyldigt sidste dieselbil.

Den sidste dieselbil fra Volvo er en XC90.

Altså som i sidste dieselbil nogensinde. Det kinesisk-svenske mærke har nemlig rygende travlt med at komme væk fra forbrændingsmotoren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I 2022 meddelte den danske importør, at man udfasede diesel- og benzinbilerne fra modelprogrammet. Og nu er den sidste Volvo med dieselmotor nogensinde trillet af samlebåndet på fabrikken i Torslanda.

Dermed slutter en æra, som Volvo indledte i 1979 med 244 GL D6. En motor som det dengang svenske mærke købte fra Volkswagen/Audi.

LÆS OGSÅ: Så dyrt er det at skifte batteriet i en elbil

Det var ikke før i 2001, at Volvo udviklede deres egen dieselmotor. Det var en femcylindret model, som dog for længst er udfaset.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I sidste måned byggede Volvos fabrik i Gent, Belgien, den sidste V60 med dieselmotor. Og nu er det altså helt slut med dieselmotorer hos Volvo.

Det næste skridt er at udfase benzin- og hybridbilerne, så Volvo ifølge planen kan blive et helt elektrisk foretagende. Sådan som det allerede er tilfældet herhjemme.

De seneste mange år har dieselbilen generelt været under pres. Også selvom teknologien ifølge FDM slet ikke forurener så meget, som mange måske tror. Læs mere om det her.

Men dieselbilen fik det rigtig svært, da Volkswagen-koncernen blev afsløret i at snyde med udledningen af skadelige stoffer fra millioner af motorer.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Noget der stadig plager den tyske koncern. Senest har mærket fået en tysk domstols ord for, at man stadig fusker med udledningen fra dieselmotorer. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler