Annonce:

Skummelt bilmærke prøver at pudse politiet på bilister

Det vietnamesiske bilmærke VinFast, der i en meget kort periode sidste år var verdens næstmest værdifulde, har angiveligt forsøgt at få politiet til at lukke munden på kritikere.

Det vietnamesiske bilmærke trækker endnu engang overskrifter af alle de forkerte grunde.

Nu er det kommet frem, at VinFast har forsøgt at pudse politiet på vietnameseren Sonnie Tran, efter at han udtalte sig kritisk om mærket.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Tilbage i december blev Tran flere gange afhørt af politiet i Ho Chi Minh City. Og det vurderes lige nu, om han skal sigtes for at have ‘misbrugt sin ytringsfrihed til at kritisere VinFast’.

Det skriver BNN Breaking.

LÆS OGSÅ: Bilmærke indrømmer: Ja, vi tilbød journalist penge for at teste en bil

På de sociale medier har Sonnie Tran også fortalt sine følgere om, hvordan VinFast er blevet kritiseret uden for Vietnam. Bl.a. kalder den amerikanske presse VinFast VF9 for ‘elendig’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og det mener VinFast altså, at Sonnie Tran skal straffes for at fortælle sine landsmænd om. Bilmærket vil have ham sigtet efter paragraf 331 i landets straffelov, der forbyder borgere at skade individer, statens interesser eller organisationer ved at misbruge deres ytringsfrihed.

Det er ikke første gang, VinFast prøver at pudse myndighederne på en kritiker. Det skete også i 2021. Dengang bekræftede bilmærket endda i et interview med Reuters, at man havde kontaktet politiet.

Tilbage i 2022 forlød det, at VinFast havde tænkt sig at indtage Europa og dermed også Danmark. Siden er dog ikke rigtig sket noget. Og i USA er mærkets salg yderst begrænset.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler