Bilmærke indrømmer: Ja, vi tilbød journalist penge for at teste en bil

Den amerikanske journalist Matt Farah afslører nu, at bilmærket tilbød ham flere tusinde dollars og en gratis tur til Vietnam. 

Det relativt ukendte bilmærke Vinfast er kommet på glatis, efter at det er kommet frem, at mærket har tilbudt den amerikanske journalist Matt Farah 10.000 dollars svarende til 67.700 danske kr. for at teste en bil.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Toyota: “Vores data viser, at fokus på elbilen er dårligt for miljøet”

Oveni de 10.000 dollars ville journalisten få en gratis tur til Vietnam, hvor prøvekørslen skulle foregå. Det afslører Matt Farah nu selv i sin egen podcast, The Smoking Tier.

– Jeg sagde selvfølgelig nej. Det her virkede sgu for skummelt, siger Farah i podcast-episoden som blev udgivet 27. december sidste år.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Bilmærke: Ja, vi tilbød ham penge
Over for Carscoops bekræfter Vinfast nu, at man faktisk tilbød Matt Farah den gratis tur og de mange penge. Bilmærket skyder dog skylden på et mediebureau, der henvendte sig til Farah, som de troede var influncer/youtuber.

– Matt Farah blev kontaktet i marts sidste år i forbindelse med vores promovering op til New York International Auto Show. Blue C, der håndterede Vinfasts markedsføring, identificerede Matt Farah som en influencer og ikke som journalist.

– Derfor blev han tilbudt betalt for at promovere Vinfast på sine platforme på de sociale medier. Dette specifikke tilbud afslog Matt Farah dog, skriver bilmærket i en kommentar til mediet.

Carscoops har siden spurgt Vinfast, til hvordan de vil betegne influencer. Det har bilmærket endnu ikke svaret på. Vinfast har foruden USA også kurs mod Europa. Der er planlagt et netværk af 50 forhandlere. Danmark er ikke med i denne første runde.

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk