Annonce:

SE LISTEN: Her er alle nye regler for bilister i 2023

Hos FDM mener man ikke, at det er så slemt, som et nyt år plejer at være for de danske bilister. Alligevel trådte en række regelændringer, som påvirker bilisterne, i kraft 1. januar.

Man skulle næsten tro, at det som bilist i Danmark ikke er nødvendigt med et nytårsforsæt. Statens sørger som regel for at have rigeligt med nye regler klar. Og 2023 er ingen undtagelse.

Hos FDM mener man ikke, at det er så slemt med nye regler. I hvert fald ikke i forhold til hvad det kunne være. Men der er altså tale om en del ændringer. Især i de fire største, danske byer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Parkering og dieselforbud
I Aarhus, Odense, Aalborg og København forventer FDM, at man skærper kravene til de ældre dieselbiler. Det bliver således i efteråret formentlig forbudt for dieselbiler uden partikelfiltre at køre rundt i miljøzonerne.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Politiet i pinlig bommert – fartbøde skal annulleres

Men også når det kommer til parkering, strammer visse kommuner forventeligt skruen. I Aalborg stiger timetaksten med én krone, men især for bilister med beboerlicenser kommer 2023 til at gøre ondt på økonomien. I København stiger en beboerlicens til parkering i snit med 340 kr. i år.

I Aarhus er man ikke helt så langt, men der er forhandlinger, om hvor meget priserne for parkering skal stige. I Odense er det allerede blevet dyrere at parkere. Timetaksten hæves de dyreste steder i det fynske til 17 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hæver registreringsafgiften og fradrag
1. januar steg registreringsafgiften som følge af en politisk aftale på området fra december 2020. Det går især ud over plugin-hybrider og rene elbiler. For biler, der før nytår kostede mellem 440.000 og 450.000 kr., stiger afgiften typisk med 12.000 kr.

På den anden side kommer staten faktisk også bilisterne lidt i møde i løbet af 2023. Med en højere kørselsgodtgørelse og et større befordringsfradrag får bilisterne nemlig lov til at beholde bare lidt flere af deres egne penge. Læs mere om taksterne her.

Storebælts- og Øresunds-turen stiger i pris
Sund og Bælt, der står for driften af Storebæltsbroen, vil meget gerne fortælle, at prisen for enkelt-turen over broen er sat ned. Og det passer da også. Altså for bilister med brobizz eller pay by plate-betalingsløsningen. For alle andre stiger prisen pr. vej med 20 kr. fra 250 til 270 kr.

Strømmen bliver dyrere
Mange af de danske elselskaber har hævet de såkaldte nettariffer, hvilket betyder, at det for forbrugerne koster mere at få strøm transporteret rundt. Omvendt har Folketinget for nylig vedtaget den såkaldte ‘vinterhjælp’ der gør strøm billigere i det første halvår af 2023. Det er dog så forsvindende lidt, at afgifts-rabatten allerede er ædt op af inflationen.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler