Skatterådet – så meget stiger kørselsfradraget næste år

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Skatterådet besluttede torsdag at række de danske bilister verdens mindste lillefinger. Både kørselsgodtgørelse befordringsfradraget stiger næste år.

Det er på grund af de stigende benzin- og dieselpriser, at Skatterådet besluttede at komme de danske bilister, som pendler til og fra arbejde. Både kørselsfradraget og kørselsgodtgørelsen bliver fra 1. januar nemlig sat op. Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Godt nok er det noget nær verdens mindste lillefinger, som rækkes til bilisterne. Det er nemlig bare 3 øre, det drejer sig om. Kørselsfradraget går fra 2,16 kr. til 2,19 kr. pr. kilometer. Altså for den kørsel mellem arbejde og hjem som ligger over 25 men under 100 kilometer. For kilometer derover er satsen 1,10 kr. fra det nye år.

– Tilbage i april 2022 regulerede vi i Skatterådet ekstraordinært satserne på grund af uforudsete stigninger af benzinpriserne, og nu hæver vi igen satserne for 2023, siger formand for Skatterådet Jane Bolander i pressemeddelelsen.

Kørselsgodtgørelse, som man kan få ved at benytte egen bil de første 20.000 kilometer om året, stiger også. Igen med tre øre. Nemlig fra 3,70 kr. til 3,73 kr. pr. kilometer.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk