Annonce:

Scania har bygget ny hænger – sikrer 5.000 kilometers rækkevidde

Der ikke længere nogen tvivl, om at vejtransporten skal udvikle sig. Det gælder også for lastbilerne. Hos Scania tester man lige nu en ret blæret løsning.

Hvad kører lastbiler på i fremtiden? Svaret er, at det ved vi simpelthen ikke. Og det er der nok ikke rigtig nogen der ved. Endnu.

Men Scania forsøger sig nu alligevel frem. Mærkets seneste anhænger sikrer flåden af hybridlastbiler 5.000 kilometer ekstra om året.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det fordi hængeren er plastret til med solceller. Udviklingschefen hos Scania hedder Stas Krupenia og han mener, at den nye hænger er et skridt mod bæredygtighed i transportsektoren.

– Scanias formål er at skubbet udviklingen i retningen af en bæredygtig transportsektor. Aldrig før er solceller blevet brugt til at genere energi til en lastbils drivlinje, som vi gør nu.

LÆS OGSÅ: Cyklistforbund foreslår: “Bilister skal have fartbøder så snart de kører 1 km/t for stærkt”

– Den form for naturlig energikilde kan betyde en betydelig reduktion i emissionerne fra transportsektoren. Det er fantastisk at være på forkanten med udviklingen af næste-generations lastbiler, lyder det i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Om Scania sætter solceller til lastbiler i produktion, og bare kører rundt med dem på forsøgsbasis, vil kun tiden kunne vise. Men det svenske mærke er ikke det eneste som tester på livet løs.

Det samme gør Toyota. Japanerne tror nemlig ikke på, at elbiler med ledning er det eneste alternativ i fremtiden. Heller ikke når det kommer til lastbiler. Læs mere om det her.

 


Annonce:

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler