Annonce:

Så mange vanvidsbilister har politiet taget på 3 år

I dag er det tre år siden, loven om vanvidskørsel trådte i kraft. På den konto har danskere – og udlændinge – i tusindvis måttet aflevere både biler og kørekort til staten.

Den 31. marts 2021 trådte en af de mest omtalte love i nyere tid i kraft, da et flertal på Christiansborg indførte loven om vanvidskørsel.

Lige siden har politiet landet over kunnet tage både bil og kørekort fra bilister under en lang række betingelser, blandt andet for hastighedsoverskridelse og spritkørsel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det har politikredsene i den grad benyttet sig af. Det skriver TV2 på baggrund af tal fra Rigspolitiet.

Over tid har mere end 3.200 vanvidsbilister måttet aflevere kørekort og bilnøgler. Langt de fleste af dem har dog ikke kørt for stærkt. Og det overrasker politiet.

LÆS OGSÅ: Ny lov har givet danske bilister 10.000 bøder på 6 måneder

– At spiritus ligger så højt, overrasker mig. Det er ganske skræmmende, at der er nogle, der kører rundt i trafikken med så høj en promille på mindst 2,0. Det synes jeg er rigtig, rigtig voldsomt, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Kommunikationsafdeling til TV 2.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Fra 1. april 2021 til 20. marts sidste år fik politiet beslaglagt 1.902 biler. Det oplyste Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

En god del af dem – altså bilerne – er siden konfiskeret endelig af staten. Blandt andet en Lamborghini Huracan fra den måske mest omtalte sag om vanvidskørsel nogensinde. I hvert fald herhjemme.

Men staten har taget alt fra mere almindelige biler til motorvejsraketter. Kort tid efter, Byretten i Næstved konfiskerede en særlig Audi, kunne Københavns Politi fortælle, at man havde snuppet endnu en for vanvidskørsel. Læs mere om det her.

Danmarks mest populære biler er også kørt i politiets fælde. Ejeren – en 60-årig mand – undskyldte sig med, at han var ved at komme for sent til en badminton-aftale.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Men det er ikke kun Hr. og Fru Danmark i den ene eller anden afstøbning, der har trådt lidt for hårdt på speederen eller fået lidt for meget indenbords. Berømtheder har også måttet aflevere biler for vanvidskørsel.

Og selvom der ikke var tale om egentlig vanvidskørsel, måtte den tidligere landsholdsspiller Nicklas Bendtner sidste år se sin Porsche Taycan forsvinde ned i statskassen.

Boosted var det første danske medie, der kunne løfte sløret for den nye ejer. Læs mere om det lige her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler