Annonce:

Russerne raser – 9 ud af 10 nye biler i landet er kinesiske

Efter sanktioner fra EU’s side er de vestlige bilmærker i stor stil flygtet ud af Rusland. Det efterlader russerne med kinesiske biler, noget de er rasende over.

Kina har været vigtig for Rusland lige siden Putin for mere end to år siden invaderede Ukraine. Og det kan ses på de russiske veje.

Det skriver CarNews China.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret afslører tallene, at hele ni ud af ti nye biler i Rusland enten kommer fra Kina eller er produceret med licens derfra.

Og det er russerne pænt trætte af. Allerede i marts sidste år brokkede russerne sig over, at de i langt de fleste tilfælde skal vælge en kinesisk bil, hvis den skal være ny.

LÆS OGSÅ: Kommune dropper byskilt med kultstatus efter 20 års tyverier

Faktisk er der både blandt russiske forbrugere og bilforhandlere stor modstand mod de kinesiske mærker, der ifølge russere, som nyhedsbureauet Reuters har talt med, ‘ikke er af samme kvalitet som de europæiske biler’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Mediet citerer også en russer for at sige, at forskellen mellem de kinesiske biler og biler fra Vesten er ‘massiv’.

Kinesiske mærker kan dog ikke slå russernes eget bilmærke, Lada, der igen kom på russiske hænder, efter Renault solgte mærket for bare én russisk rubel. Det svarer til kun 0,075 danske kroner.

Lada ligger med 39.908 solgte biler på en absolut førsteplads i marts måned. Herefter vælter top 10-listen dog med kinesiske mærker. Bedst er det gået for Haval, som har solgt 16.045 biler i Rusland i samme periode.

Det er dog ikke kun i Rusland, at det går fremad for kineserne. BYD, som også er i Danmark, kæmper i disse tider med Tesla om, hvem der sælger absolut flest elbiler.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Og det er altså ikke kun i Rusland, men på det globale marked. Tesla kunne efter et skuffende regnskab notere sig, at man har overhalet BYD igen. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler