Annonce:

Rusland vil bygge kopier af Citroën på besat bilfabrik

Citroën trak sig fra Rusland i 2022. Nu har russerne taget kontrollen med mærkets fabrik i Kaluga og vil have kinesernes hjælp til kopi-produkter.

EU’s landssanktioner forbyder Citroën at handle direkte med Rusland. Men Stellantis-koncernens biler kan stadig findes helt nye på de russiske veje via omveje.

Stellantis har et samarbejde med den kinesiske Dongfeng-koncern, som ikke er underlagt de samme restriktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Dette samarbejde tillader Dongfeng at sælge koncernens biler i Kina. Og Rusland benytter sig af muligheden for parallelimport til… Rusland.

Ifølge Reuters, fik det russiske firma Automotive Technologies i december sidste år fat i nok dele fra Kina til at fremstille 42 eksemplarer af Citroën C5 Aircross.

LÆS OGSÅ: Politiet oplever mere køresyge efter et år med elbiler

Anonyme bilforhandlere i Rusland fortæller nyhedsbureauet, at bilerne er en del af et pilotprojekt, som – hvis alt går efter planen – vil betyde masseproduktion af modellen allerede i år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De samme forhandlere siger til Reuters, at de snart vil modtage de første biler. Men det er ikke sikkert, at disse biler vil være udstyret med Citroëns logo.

Teknisk set ejer Stellantis 70 procent af Kaluga-fabrikken, mens Mitsubishi ejer de resterende 30 procent. Men Stellantis siger også, at man i december sidste år ‘mistede kontrollen med fabrikken’.

Stellantis er langt fra den eneste bilkoncern, der har trukket sig fra Rusland. Faktisk klagede russerne sidste år over, at de kun nu har mulighed for at købe nye biler fra Kina.

I hvert fald hvis handlerne skal foregår helt officielt. Også selvom der udadtil er stor begejstring for de licensbyggede biler fra diktaturet. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Læs mere om Citroën her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler