Reklame:

Nu brokker russerne sig over at de skal køre i kinesiske biler

De vestlige bilmærker er flygtet ud af Rusland, og det får nu landets bilister til at brokke sig.

Erstatningerne kommer nemlig fra Kina. Mærker som Haval, Chery og Volvos ejer Geely står nu for omkring 40 procent af hele nybilssalget i Rusland. Og det er bestemt ikke noget, alle russiske bilister bryder sig om. Det skriver Reuters.

Faktisk er der både blandt russiske forbrugere og bilforhandlere stor modvilje mod de kinesiske mærker, der ifølge russerne ‘ er af kvalitet som de europæiske biler’. Mediet citerer en russer, som siger, at forskellen er ‘massiv’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


LÆS OGSÅ: 7 sure naboer taber sag: Får ikke én krone ud af lukket racerløb

Ud af til er russerne dog glade for den mange nye kina-biler. I hvert fald hvis man spørger staten. I sidste uge sagde den tidligere russiske premierminister og nuværende viceformand for Ruslands Nationale Sikkerhedsråd, Dmitrij Medvedev, at ‘man ikke længere skal spøge med de kinesiske biler.

Russerne er også afhængige af kineserne for at få gang i deres egen bilproduktion igen. Senest er sovjet-mærket Moskvitch genopstået med licenshjælp fra Kina-mærket JAC. Det mærke kommer i øvrigt også til Danmark.

 

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?