Annonce:

Nu brokker russerne sig over at de skal køre i kinesiske biler

De vestlige bilmærker er flygtet ud af Rusland, og det får nu landets bilister til at brokke sig.

Erstatningerne kommer nemlig fra Kina. Mærker som Haval, Chery og Volvos ejer Geely står nu for omkring 40 procent af hele nybilssalget i Rusland. Og det er bestemt ikke noget, alle russiske bilister bryder sig om. Det skriver Reuters.

Faktisk er der både blandt russiske forbrugere og bilforhandlere stor modvilje mod de kinesiske mærker, der ifølge russerne ‘ er af kvalitet som de europæiske biler’. Mediet citerer en russer, som siger, at forskellen er ‘massiv’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: 7 sure naboer taber sag: Får ikke én krone ud af lukket racerløb

Ud af til er russerne dog glade for den mange nye kina-biler. I hvert fald hvis man spørger staten. I sidste uge sagde den tidligere russiske premierminister og nuværende viceformand for Ruslands Nationale Sikkerhedsråd, Dmitrij Medvedev, at ‘man ikke længere skal spøge med de kinesiske biler.

Russerne er også afhængige af kineserne for at få gang i deres egen bilproduktion igen. Senest er sovjet-mærket Moskvitch genopstået med licenshjælp fra Kina-mærket JAC. Det mærke kommer i øvrigt også til Danmark.

 

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler