Annonce:

PostNord vil ikke tvinge ansatte til at bringe Tesla-nummerplader ud

Teslas massive problemer i Sverige er endnu ikke løst. Og nu siger PostNord, at man ikke vil tvinge ansatte til at bringe nummerplader ud til mærket.

Siden oktober har mere end 100 af Teslas mekanikere i Sverige strejket for at få mærket til at indgå overenskomst på svenske vilkår.

Men det vil Tesla under ingen omstændigheder være med til. Og siden har strejken kun spredt sig til flere dele af det svenske samfund. Altså i sympati med mekanikerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Også hos den svenske del af PostNord er man havnet i konflikten. Det betyder, at Tesla ikke har kunnet få nummerplader rundt til sine forhandlere rundt om i landet.

Og nu skriver postfirmaets ledelse i en pressemeddelse, at man ikke vil tvinge medarbejderne til at udlevere nummerplader til Tesla.

LÆS OGSÅ: Nu skal bilisterne vænne sig til nyt forbud i trafikken

Norrköping Tingsret, der svarer til en dansk byret, har ellers for nylig afgjort, at Tesla godt må hente nummerplader hos producenten af svenske nummerplader Scandinavian Motorcenter. Noget firmaet ellers fik et forbud af de svenske myndigheder hos Transportstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– PostNords holdning i en konflikt, som vi som udgangspunkt står uden for, har været, at strejkeretten er grundlovsbeskyttet og derfor gælder over distributionspligten i postloven, skriver Postnord i en pressemeddelelse som Aftonbladet referer.

Tilbage i november sagde fagforeningen IF Metall, som ligger i konflikt med Tesla i Sverige, at man har råd til at strejke i 500 år, hvis det skulle blive nødvendigt.

Strejken betyder også, at mærket ikke får vedligeholdt og repareret netværket af ladestandere i Sverige. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler