Porsche bygger ‘spritny’ 993 Turbo – og du kan købe den

Project Gold er en ‘helt ny’ Porsche 911 993 turbo – og den skal snart auktioneres bort

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Den sidste luftkølet Porsche forlod denne verden i 1998 som en 993’er. Men nu – 20 år efter – har fabrikken i Zuffenhausen velsignet os med ‘Project Gold’ – en næsten ny Porsche 993 Turbo.

Bilen er skabt på basis af – ja, rigtigt gættet – en 993 turbo, som er skrællet ned til det bare karosseri og derfra behandlet på samme måde som enhver anden Porsche årgang 2018. Det vil sige korrosionsbeskyttelse og lækker, ny lak. Farven på 993’eren er i øvrigt den samme Golden Yelleow-metal som på mere moderne 911 Turbo S.

Meget mere Porsche her

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Næste skridt på samlebåndet er sammensmeltningen med en ny motor. Her har Porsche taget en 3.6-liters turbofodrede flad rækkesekser. Dog er den fra hylden med 993 Turbo S-dele. Ydelsen er på 450 hestekræfter – præcis som i den originale 993 turbo. Herefter har Porsche Classic fundet manuel gearkasse og firehjulstræk frem.

The one and only
Selv markerer Porsche fødslen af denne helt specielle turbo-bisse på en ganske særlig måde. Den ‘nye’ 993’er udstyres nemlig med præcis det serienummer, som ligger lige efter det, den sidste 993 Turbo bar, da den rullede af samlebåndet i 1998.

Reklameblok:

Går din Porsche-fanatisme i selvsving nu, er du ikke den eneste. Men det er faktisk muligt at få fat i den nyfødte 993’er. Den skal nemlig hverken på museum eller gemmes væk hos Porsche selv, men under hammeren hos RM Sotheby, når Porsche fejre sit 7o-års jubilæum i Atlanta, USA, den 27. oktober.

Du kan godt begynde at planlægge det bankkup eller gennemskue de rigtige numre i Eurolotto. For denne guldfugl bliver dyr, rasende dyr.

https://www.youtube.com/watch?v=x3D4XNnl2ao

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk