Annonce:

Populær elbil taber 10 procent af batteriet efter 48.000 kilometer

Bilen er bare to år gammel. Og selvom den kun har kørt 48.000 kilometer, er 10 procent af batteriets kapacitet allerede forsvundet.

Lige nu har Volkswagen store problemer med at finde købere til ID.3, så de har sat produktionen i stå resten af året. Men i 2021 var elbilen et kæmpe hit.

Faktisk byggede Volkswagen 1.200 ID.3’ere hver eneste dag. Siden har ID.3 dog vist sig at være et hit fyldt med fejl. Blandt andet fordi den kom for tidligt på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og nu hamrer den norske YouTuber Bjørn Nyland endnu et søm i ID.3-kisten. Han har fundet en bare 2 år gammel ID.3. Alligevel ser det langt fra godt ud.

Bilen, der har kørt 48.000 kilometer, har nemlig tabt hele 10 procent af batterikapaciteten i sit 62 kWh-batteri. Altså hvis man sammenholder med den kapacitet, som Volkswagen oplyser.

LÆS OGSÅ: Nye regler rammer danske bilister 1. januar – “beskidte” biler bliver forbudt

Omvendt har Bjørn Nyland også fundet en Tesla Model 3 Performance, hvor 5,3 procent af batteriets kapacitet var forsvundet efter 62.000 kilometer. En anden elbil, siger nordmanden, klarede sig med et tab på bare 1,6 procent efter 152.000 kilometer. Det var en BMW i3.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Om tabet på de 10 procent generelt er gældende for Volkswagen ID.3, er svært at sige ud fra denne ene test. Forklaringen på batteriets tilstand kan da også være både det ene, andet og tredje.

En to år gammel Mercedes EQC imponerede dog heller ikke Nyland. Den havde ifølge ham tabt 8,4 procent af batteriet efter 262.000 kilometer.

Elbiler er da heller ikke lykken for alle. Heller ikke bilmærkerne. Eksempelvis sagde en økonomidirektør for nylig, at det ikke er nogen hemmelighed, at pengene fosser ud af kassen. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler