Reklame:

Politiet knalder 649 bilister med nyt udstyr

Politiet har i den grad taget landets 25 nye fotovogne i brug. Onsdag måtte hele 649 bilister spytte i statskassen.

På Christiansborg har skiftende regeringer sloges om at love flere fotovogne og at afskaffe dem. Men i oktober sidste år blev 25 nye fotovogne fordelt ud til landets politikredse.

På den måde er der i alt 107 fotovogne i Danmark, og onsdag i denne uge blitzede en af dem løs på Køge Bugt Motorvejen. Omkring rastepladsen ved Karlslunde gik det nemlig for stærkt for 649 af de 17.496 bilister, der mellem kl.06.38 og 14.48 passerede fotovognen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det opgraderede udstyr i ATK-fotovognen giver mulighed for både at bruge en trådløs forbindelse mellem fotovognenes computer og måleudstyret, men også muligheden for at placeret måleudstyret på steder, hvor det ikke tidligere har været teknisk muligt.

Og selvom det kun er lidt under 4 procent af den samlede trafik, der trykkede for hårdt til den i det sydgående spor på Køge Bugt, kan de 649 bilister alligevel forvente at høre fra ordensmagten.

LÆS OGSÅ: Lagde drift-video på Youtube – så blev 7 biler beslaglagt 

De har nemlig alle kørt hurtigere end de tilladte 110 km/t. Politiet fortæller ikke, om der var motorcyklister blandt onsdagens hurtigtgående trafik. Men med udstyret i den nye fotovogne kan MC-folk ikke vide sig sikre.

Reklameblok:
Tidligere på ugen kunne Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortælle, at det lykkedes en af kredsen fotovogne at knalde en motorcyklist med for meget fart på i en 90-zone. Politikommissær Søren Skotte kalder billedet af motorcyklen ‘usædvanligt skarpt’


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?