Annonce:

Politiet forstår ikke facebook-grupper mod fartkontroller

Politiet hverken kan eller vil gøre noget ved de mange Facebook-grupper, hvor bilisterne advarer hinanden mod fartkontroller. Men hos Fyns Politi undre behovet alligevel lidt.

Facebook-grupper, som danske bilister bruger til at advare hinanden om alt fra politiets generelle tilstedeværelse til fartkontroller med civilklædte køretøjer, er talrige. Alligevel undrer det politiet, at der overhovedet er behov for grupperne.

Det siger leder af vagtcentralen hos Fyns Politi, Lars Tvede, til Fyens Stiftstidende. I en artikel fortæller avisen om, hvordan borgerne i Otterup på Nordfyn flittigt advarer hinanden om politiets tilstedeværelse i byen, også når der er fartkontrol.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og selvom politiet hverken kan eller vil gøre noget ved grupperne, undrer Lars Tvede sig alligevel over behovet.

Mange bilister har, som vagtlederen påpeger, i forvejen en trafikalarm i bilen. Desuden mener vagtchefen, det ville være bedre hvis bilisterne holdt sig til fartgrænserne. Så ville politiet ikke have noget at komme efter. I hvert fald ikke fartsyndere.

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du politiet i civil

– Jeg synes jo ikke, at der er grund til at advare mod os. Vi skal huske på, at vi ikke er modspillere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Det kan godt være, at der er nogen, der synes, vi er modspillere, fordi de kører ulovlig knallert eller i meget mangelfulde biler, siger vagtlederen til avisen.

Samtidig påpeger Lars Tvede, at politiet risikerer, at de kriminelle får nys om deres tilstedeværelse.

Facebook-grupperne, der flittigt advarer mod fartkontroller, er dog ikke det eneste, politiet står magtesløse overfor. Ordensmagten kan heller ikke forklare, hvorfor hver femte borger ikke stoler på dem. Læs mere om det her.

Trods advarsler er det ikke alle i trafikken, der undgår ordensmagtens opmærksomhed. En 17-årig dreng har for nylig fået rettens ord for, at han godt kan glemme alt om at tage kørekort.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

I hvert fald i en periode. Og det alt sammen fordi politiet så ham køre lid alternativt på knallert over en distance på 68 meter. Det kørekort, den unge mand ikke kan få, er dog langt fra hele straffen. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler