Annonce:

Politi ransager Mercedes-forhandler under mistanke for at sælge falske biler: “Det må være en tidligere ansats hævn”

Politiet har allerede ransaget forhandlerens lokaler og ejerens private hjem.

Besøg vores annoncør:

Den tyske virksomhed Kienle, der har specialiseret sig i at restaurere ældre Mercedes-modeller, er havnet i politiets søgelys.

Kienle er nemlig mistænkt for at fuske med det arbejde, de ellers tager sig uhyre godt betalt for. Helt konkret skal Kienle have solgt replikaer af blandt andet Mercedes 300SL – også kendt som ‘mågevignen’ – som den ægte vare.

Det skriver Autobild.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Kienle har ifølge anklagemyndigheden i mindst ét tilfælde hugget et stelnummer ind i en replika for at få den til at ligne en ægte 300 SL.

LÆS OGSÅ: Medier – Verdenskendt bilmærke bliver Haas’ nye hovedsponsor

En bil som en anden bilforhandler har købt i den tro, at bilen var helt original. Ifølge den tyske anklagemyndighed er det en handel til en værdi af 1,6 mio. euro. Svarende til knap 12 mio. danske kroner.

Svindlen blev opdaget på et tysk motorkontor, da bilen – som stelnummeret blev kopieret fra – kom til Tyskland. Myndigheder studsede nemlig noget over, at der allerede fandtes en bil med lige det stelnummer i landet, da originale kom fra Schweiz i oktober 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Kienle Automobiltechnik blærede sig med bilen, som nu viser sig at være en forfalskning

Det har siden ført til flere ransagninger. Blandt andet hos ejeren, den 75-årige Klaus Kienle. Han har dog blankt afvist, at han nogensinde har solgt en replika forklædt som en ægte 300 SL.

I stedet forklarer Klaus Kienle sig med, at svindlen muligvis kan være en tidligere ansats hævn. Den ansatte blev i øvrigt fyret. Klaus Kienle erkender dog, at hans virksomhed i 2019 havde en 300 SL-replika stående.

– Det var en bil, vi skulle sælge for boet efter en afdød ven af huset. Men da vi ud af bilen var en replika, returnerede vi den, siger Klaus Kienle til Bild Stuttgart.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler