Reklame:

Per brugte 4.000 timer på at bygge verdens eneste Saab uden for Sverige

Der findes kun denne ene Saab EX. Og den er bygget i Norge. Men ikke desto mindre med Saabs velsignelse.

Vi skal en tur tilbage til 1997, hvor Saab kunne fejre sit 50 år som bilfabrikant. Det blev både markeret på fabrikken i Trollhättan og i Norge af Saabs måske største fan nogensinde Per Ekstrøm.

Faktisk var Per Ekstrøm så står fan, at han med fabrikken velsignelse byggede en Saab-model i fuld størrelse. Indregistreret, forsikret, på plader og med alle papirer i orden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Pers idé var at skabe en coupé med træk fra flere Saab-modeller. Resultatet? Saab EX. Anerkendt af Saab med officiel dokumentation og stelnummer. En bil der er baseret på en Saab 900, som Saab-superfan Per Ekstrøm fik leveret direkte fra fabrikken.

Herfra tog det nordmanden 3.000 til 4.000 timer at bygge bilen om til et unikum. Timerne blev bl.a. brugt på at sænke taget med syv centimeter og gøre karosseriet bredere.

LÆS OGSÅ: Helt land udskyder forbud nye benzin- og dieselbiler – “Det må ikke gå ud over befolkningen”

Under hjelmen ligger en 2,3-liters firecylindrede benzinmotor med 223 hestekræfter. Og selvom Saab ikke eksisterer som bilmærke længere, gør Pers EX’er det heldigvis.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Den er netop sat til salg. Og i skrivende stund har den tilbagelagt 154.000 kilometer. I Belgien, hvor bilen holder til lige nu, er den indregistreret som en Saab 9000CC.

Auktionshuset Bonhams, som har bilen til salg, vurderer, at bilen skal koste op mod 90.000 euro. Det svarer til 670.000 kr.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?