Annonce:

Per brugte 4.000 timer på at bygge verdens eneste Saab uden for Sverige

Der findes kun denne ene Saab EX. Og den er bygget i Norge. Men ikke desto mindre med Saabs velsignelse.

Besøg vores annoncør:

Vi skal en tur tilbage til 1997, hvor Saab kunne fejre sit 50 år som bilfabrikant. Det blev både markeret på fabrikken i Trollhättan og i Norge af Saabs måske største fan nogensinde Per Ekstrøm.

Faktisk var Per Ekstrøm så står fan, at han med fabrikken velsignelse byggede en Saab-model i fuld størrelse. Indregistreret, forsikret, på plader og med alle papirer i orden.

Pers idé var at skabe en coupé med træk fra flere Saab-modeller. Resultatet? Saab EX. Anerkendt af Saab med officiel dokumentation og stelnummer. En bil der er baseret på en Saab 900, som Saab-superfan Per Ekstrøm fik leveret direkte fra fabrikken.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Herfra tog det nordmanden 3.000 til 4.000 timer at bygge bilen om til et unikum. Timerne blev bl.a. brugt på at sænke taget med syv centimeter og gøre karosseriet bredere.

LÆS OGSÅ: Helt land udskyder forbud nye benzin- og dieselbiler – “Det må ikke gå ud over befolkningen”

Under hjelmen ligger en 2,3-liters firecylindrede benzinmotor med 223 hestekræfter. Og selvom Saab ikke eksisterer som bilmærke længere, gør Pers EX’er det heldigvis.

Den er netop sat til salg. Og i skrivende stund har den tilbagelagt 154.000 kilometer. I Belgien, hvor bilen holder til lige nu, er den indregistreret som en Saab 9000CC.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Auktionshuset Bonhams, som har bilen til salg, vurderer, at bilen skal koste op mod 90.000 euro. Det svarer til 670.000 kr.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler