Annonce:

På 15 år er 14 bilmærker forsvundet fra landsdel

På 15 år er der blevet hele 14 bilmærker færre at finde på Bornholm. Det er især importørernes krav til indretningen, der får skylden.

Det kan koste millioner af kroner at være bilforhandler. Især hvis man skal have med nye biler at gøre og et direkte link til importøren.

På Bornholm er en trend, der betyder stadig større krav til bilforhandlerne af fabriksnye biler, gået særligt hårdt ud over udvalget.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det fortæller TV2 Bornholm.

På bare 15 år er hele 14 bilmærker forsvundet fra klippen. Blandt de bilmærker, som senest er forsvundet, er Volkswagen og en række Stellantis-mærker. Herunder Citroën, Peugeot og Opel.

LÆS OGSÅ: Dansk kendis snydt af bilforhandler: “Alt er væk”

Sidstnævnte blev smidt ud på én gang, da forhandleren Bilhuset Elmer ikke ville gå med på bilkoncernens krav. Det skete i januar i år. En sag som Boosted også har omtalt. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Faktisk er der kun 4 bilmærker, som fortsat forhandles autoriseret på Bornholm. Det drejer sig om Toyota, Nissan, Ford, Kia og Suzuki. Resten er bukket under. Ifølge forhandlerne fordi importørerne kommer med ufravigelige krav. Blandt andet til indretningen af bilforretningerne.

At importørerne har høje krav til bilforhandlerne ses dog ikke kun på Bornholm. Flere steder i landet er bilmærkerne og deres forhandlere gået hver til sit. Det sker dog også, at bilmærket selv tager konsekvensen.

Kriseramte Fisker Inc., der ventes at gå konkurs i disse dage, lukkede i denne uge sin eneste forretning i Danmark. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler