Annonce:

Nyt bilmærke er pludselig meget mere værd end Ford

Xiaomi vil nu ikke længere kun producere mobiltelefoner. SU7 er kinesernes første bud på en bil, og den imponerer så meget, at aktien er på himmelflugt.

Kinesiske Xiaomi er nu også et bilmærke.

Og det er gået over al forventning med mærkets første model SU7. En bil, som kineserne blandt andet har hyret den kontroversielle, tidligere BMW-designer Chris Bangle til udviklingen af.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og noget må kineserne kunne. For på papiret – nærmere bestemt på aktiemarkedet – er Xiaomi nu svimlende 55 milliarder dollar værd.

Til sammenligning er Ford, der har 120 år på bagen, ‘bare’ 52,4 milliarder dollar værd. Faktisk må selv General Motors se sig overhalet af kineserne.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!

Hvad er SU7 så? Jo, det er en bil på størrelse med Porsche Taycan. Xiaomi har tilmed prissat bilen så aggressivt på hjemmemarkedet i Kina, at analytikere mener, hver SU7 giver et tab på lige under 10.000 dollar. Det svarer til 69.200 kroner med den dagsaktuelle vekselkurs.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det nye kinesiske bilmærke kan dog trøste sig med, at over 50.000 bilister i løbet af bare 27 minutter bestilte en SU7. Det er i hvert fald, hvad Xiaomi selv påstår.

I alt hævder kineserne at have fået mere end 90.000 forudbestillinger på eksemplarer af SU7 i løbet af de første 24 timer, efter ordrebøgerne blev åbnet. Måske fordi basisudgaven koster 207.000 danske kroner.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler