Annonce:

Nye tal: Tesla opgiver at slå Toyota i 2030

Tesla har først sagt, at mærket vil sælge dobbelt så mange biler som Toyota. Men i en ny rapport fra amerikanerne mangler en vigtig formulering.

Tesla tror ikke længere på, at mærket kan levere 20 millioner biler årligt fra 2030. Det fremgår af Teslas egen såkaldte ‘impact report’, der er en opgørelse over mærkets påvirkning af miljøet i forbindelse med den generelle bilproduktion.

Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Nyhedsbureauet kalder desuden den nye rapport for et tegn på en ny retning hos Tesla. Nemlig at man bevæger sig væk fra personbiler og i retning af robottaxaer.

Det var Elon Musk, der i første omgang lovede, at Tesla ville bygge 20 millioner biler om året senest i 2030. Senere gentog Tesla det mål i impact report-opgørelser for både 2021 og 2020.

LÆS OGSÅ: Pornostjerne afviser – vil aldrig køre disse racerbiler igen

Til sammenligning bygger Toyota, der målt i antal biler er verdens største bilfirma, lidt over 11 millioner biler om året. Tesla ville altså næsten fordoble det antal. Lige indtil målet ikke er en del af den officielle linje mere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Tesla kan allerede nu notere sig en nedgang. I første kvartal af 2024 har det amerikanske elbilmærke ikke kunnet matche det rekordhøje antal leverede biler, man fik sendt ud i fjerde kvartal 2023. Og foreløbig tyder intet på, at andet kvartal tegner bedre.

Det er dog ikke kun amerikanerne, det går tilbage for. I det hele taget har bilindustrien fundet et bakgear med rigtig meget fart på. Måske ironisk nok især når det kommer til elbiler.

De seneste dage og uger har bilmærke efter bilmærke nærmest holdt i kø for at fortælle, at man alligevel ikke vil skrotte forbrændingsmotoren i 2030. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler