Annonce:

Nye tal: Disse bilister køber stadig flest dieselbiler

Selvom hybrid-delen har vundet lidt mere af markedet, er det  stadig flest nye varebiler som kører på diesel.

Andelen af nye, hybrid-drevne varebiler er voksede lidt sidste år. Helt konkret fra 3 procent i 2021 til 5,3 i 2022. Men når det kommer til varebiler, vælger langt de fleste en dieselbil. Konkret kørte 86 procent af alle nye varebiler sidste år på diesel. Det viser tal fra Bilstatistik.

LÆS OGSÅ: EU udskyder forbud mod benzin- og dieselbiler – Tyskland er bekymret

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den beskedne antal varebiler på strøm ændrer ifølge brancheorganets direktør, Mads Rørvig, dog ikke på, at der sker en udvikling.

– Varebilerne har været efter personbilerne i elektrificeringen, men inden for de kommende år kommer vi til at se et ryk med markant vækst i andelen af opladelige varebiler. Vejtransporten er central del af distributionen af varer i EU.

– Så det er selvfølgelig rigtig positivt, at der også sker en udvikling i den grønne omstilling af varebilerne, siger direktøren i en pressemeddelelse.

Tallene viser dog også, at salget af varebiler på ‘alternative drivmidler’ er gået markant tilbage. I 2022 udgjorde disse varebiler bare 1,2 procent af markedet. Det er et fald på 28,7 procent i forhold til året før.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Boosted arbejder på at få De Danske Bilimportører til at svare på, hvad ‘alternative drivmidler’ dækker over.

Opdatering: De Danske Bilimportører oplyser,  at alternative drivmidler dækker over gasbiler, biomassebrændstoffer og etanolkøretøjer.

Grafik: De Danske Bilimportører

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler