EU udskyder forbud mod benzin- og dieselbiler – Tyskland er bekymret

Foto: presse-fotos.dk

Det skulle egentlig have været en ren formalitet – men nu har EU udskudt beslutningen om at forbyde benzin-og dieselbiler. 

EU har udskudt den afstemning, der endelig skulle vedtage et forbud mod nye diesel- og benzinbiler fra 2035. Udsættelsen kommer, fordi man i Tyskland er bekymret for bilindustrien. EU’s største økonomi ser også meget gerne, at syntetisk brændstof bliver undtaget fra forbudet.

LÆS OGSÅ: Klimaråd kritiserer regeringen: “Læg flere afgifter på diesel”

Reklameblok:EU-politikerne hævder ellers, at et forbud mod benzin- og dieselbiler er et af de største og vigtigste skridt i retningen mod unionens co2-neutralitet. Noget man ønsker at opnå i 2050.

Men nu stiller Tyskland sig altså på bagbenene i EU-systemet. Modstanden kommer især efter, at det i sidste uge kom frem, at Ford i Europa har planer om at fyre 3.800 ansatte.  Mange af dem i Tyskland. Det skriver Automotive News.

Tyskerne frygter et forbud
Omvendt er fortalerne for et totalt forbud mod forbrændingsmotoren overbevist, om at en kommende lovgivning vil være fyldt med smuthuller og undtagelser, hvis syntetisk benzin bliver tilladt efter 2035. I den lovtekst, som EU-politikerne skal stemme om, står der bemærkelsesværdig ikke noget om et forbud mod forbrændingsmotoren.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Lige nu går forslaget på, at politikerne i Bruxelles vil forbyde co2-holdigt brændstof.  Men der kan altså blive indført undtagelser. I hvert fald forlyder det, at EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen snart skal mødes med sin landsmand og tyskernes kansler Olaf Scholz for at drøfte en mulig løsning.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk