Annonce:

Nye tal: Danskerne køber langt færre nye biler

Antallet af nye biler på de danske veje er faldet markant de seneste tre år. Desuden bløder statskassen i manglen på registreringsafgifter.

Biler er ikke længere den samme fede forretning for staten. På grund af tilskud til elbiler i form af lavere afgifter, mangler der millioner i statskassen.

Desuden køber danskerne ikke nær så mange nye biler, som de gjorde for bare tre år siden. Det viser en ny opgørelse fra Autobranchen Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Af udgivelsen “danskernes biler 2023“, som interesseorganisationen står bag, fremgår det, at danske bilister for bare 3 år siden købte 206.190 nye biler om året.

Det tal er i dag nede under 160.000 styk. Helt præcist har danskerne mellem 1. juli 2022 og 30. juni 2023 indregistreret bare 159.093 nye biler.

LÆS OGSÅ: Tesla risikerer at miste sin licens til at bygge biler

Langt de fleste af dem er benzinbiler. Men der, hvor det gør ondt på statskassen, er i kategorien af biler, der klarer sig næstbedst. Nemlig elbilerne. Hele 44.829 elbiler er der indregistreret i samme periode.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og ingen af dem har betalt mere end 90 procent i registreringsafgift. Og de kommer heller ikke til det. I hvert fald ikke hvis bilen koster mellem 250.000 og 400.000 kr. Det samlede regeringen et flertal for tilbage i november måned.

Herefter er der kun en ganske lille stigning at komme efter til de dyrere biler. Men reelt set er der tale om en registreringsafgift, der holder sig i ro.

Det var ellers meningen, at 2024 skulle have været begyndelsen til enden på afgiftsrabatten til elbiler. En rabat, der skal være helt udfaset i 2035.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler