Annonce:

Ny Volkswagen er blevet gjort ulovlig i Tyskland

Den højeste retsinstans i Hamborg, Tyskland, har givet Volkswagen ret i, at bilforhandlere ikke må sælge hvad som helst. Og slet ikke ID.6.

Besøg vores annoncør:

Du kan godt købe en Volkswagen ID.6. Men det kræver, at du rejser hele vejen til Kina efter en. I Tyskland må den i hvert fald slet ikke være.

Heller rettere: Den højeste retsinstans i Hamborg har givet Volkswagen ret i, at bilforhandlere ikke må sælge bilen i landet.

ID.6 er nemlig kun typegodkendt efter kinesiske regler, og da disse ikke svarer 1:1 til de europæiske, har domstolen nedlagt et slagsforbud, der gør bilen ulovlig i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

En Volkswagen-forhandler troede ellers, at han havde fundet en fed fidus ved at parallelimportere ID.6 fra netop Volkswagen i Kina. Altså uden om moderkoncernen i Tyskland.

LÆS OGSÅ: Disse nye biler er der næsten ingen som gider i Danmark

Det skriver Automobilwoche.

Men den slags går altså ikke. Heller ikke rent juridisk. Den nye dom betyder, at et allerede eksisterende forbud forlænges. Om det nogensinde kan ophæves, er tvivlsomt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Volkswagen har nemlig aldrig haft planer om at sælge ID.6, der ligner en forvokset ID.4, i Europa. Og det ændrer sig formentlig ikke oven på den nye dom. Tilbage i februar bad det tyske bilmærke faktisk myndighederne om at knuse bilerne. Læs mere om det her.

Ender myndighederne med at få bilerne, som er landet i Tyskland inden forbuddet, knust, vil det ikke være første gang, at så drastiske midler tages i brug.

For nylig er en kendis blevet dømt i en særdeles grov sag om svindel med biler. Dommen betyder, at myndighederne vil knuse mandens ombyggede Porsche 911 Turbo. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler