Annonce:

Ny undersøgelse “Cyklister er bedre mennesker end bilister”

Studiet viser, at bilister er mindre interesseret i ‘fællesskabets bedste’, end cyklister er.

Tre forskere bag et nyt studie, hvis resultater er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of Environmental Psychology, er ikke i tvivl.

Cyklister er bedre mennesker end bilister.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Forskerne baserer deres resultater på fire parametre: politisk deltagelse, deltagelse i det sociale liv, nabosolidaritet og hjælpsomhed.

Og ifølge undersøgelsen er bilister langt mindre interesseret i lige de aspekter af livet, end deres medtrafikanter på jernhestens to hjul er.

LÆS OGSÅ: Toyota: “Nu går sandheden om elbiler endelig op for bilisterne”

– Det at cykle smitter – i modsætning til at køre bil – positivt af på, hvordan folk orientere sig mod fællesskabets bedste, skriver forskerne Harald Schuster, Jolanda van der Noll og Anette Rohman i deres rapport.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Forskerne står fast på, at resultatet er det samme, når de sorterer faktorer som uddannelse, køn, bopæl, indkomst og køn fra. I hvert fald i USA.

Folkene bag undersøgelsen har dog ikke kigget på, om dem der er mere interesseret i ‘fællesskabets bedste’ også cykler mere end andre. Eller om det at cykle får folk til at tænke mere på fællesskabet.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler