Annonce:

Ny tyveribølge går efter noget ingen elbil kan undvære

I Sverige bliver elbil-ejere i stigende grad mødt af smadrede ladestandere som i ly af natten er smadret og tømt for kobber af tyve.

Besøg vores annoncør:

Kobbertyver har plaget virksomheder og private borgere i årevis, og nu har nogle af de langfingrede typer rettet opmærksomheden mod ladestandere til elbiler.

Mere specifikt af den slags, der er stillet op til offentlig brug i Skåne. Først blev én ladestation rippet for samtlige kabler til ladestanderne. Siden slog tyvene til igen på præcis samme måde.

Det er de ledende medarbejdere i de virksomheder, der er plaget af tyverierne, som tror, at tyvene går efter kobberet i de massive ladekabler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Det er meget ærgerligt. For det er højsæson for kørsel, så det her rammer rigtig mange elbilister, siger Anne Petersson, der er chef for erhvervssupport hos ladeoperatøren Mer til avisen Helsingborgs Dagblad.

LÆS OGSÅ: Thomas vil ændre vanvidslov – “Giv bøde efter bilens værdi”

Lige nu arbejder Mer på at få genetableret de ødelagte ladestationer hurtigst muligt. Men det er ingen garanti for, at tyvene ikke kommer igen.

Herhjemme har elbil-bilisterne været forholdsvis forskånet mod den slags hærværk. Men den er altså set før. Både i Stockholm og i den engelske by Hungerford har man oplevet, at ubudne gæster er rendt med ladekablerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det betyder dog ikke, at bilisterne i benzin- eller dieselbiler går helt fri af tyverier. Men som Boosted har beskrevet flere gange før, er den slags forbundet med markant fare.

Katalysatorer indeholder mange værdifulde metaller, men flere gange er tyvene kommet særdeles galt afsted. Nogle af dem har endda betalt for dumheden med deres liv mast under en bil. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler