Annonce:

Thomas vil ændre vanvidslov – “Giv bøde efter bilens værdi”

Loven om vanvidskørsel skal ændres, så bøden svarer til bilens værdi. Det foreslår DI Bilbranchen, og lægger justitsministeren op til et møde.

Besøg vores annoncør:

Loven om vanvidskørsel har nu været gældende i mere end tre år. Men det er behov for justeringer. Det mener DI Bilbrachen.

I et brev, der er sendt sammen med DI Transport, lægger organisationen op til en række ændringer af loven. Og noget kunne tyde på, at justitsminister Peter Hummelgaard ikke er helt blind for den slags.

I hvert fald har Hummelgaard kvitteret for organisationernes brev og forslag, og har indkaldt brancheorganisationerne til et møde.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver brancheorganisationerne i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: På et år er antallet af brande i elbiler fordoblet i Danmark

Der er flere forslag i brevet, men et af de helt centrale er, at konsekvensen for vanvidskørsel skal laves om. Det skal, hvis det står til brancheorganisationerne ikke længere gå udover uskyldige bilister, hvis en anden kører vanvittigt i deres bil.

– Der er behov for at gøre noget anderledes, når man i flere tilfælde kan tørre regningen og straffen af på nogle andre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Vi mener, det skal være føreren af bilen og ikke ejeren, som betaler for bilens værdi i form af en bøde, hvis loven skal have den nødvendige effekt, siger Karsten Lauritzen, branchedirektør for DI Transport.

På den anden side har regeringen tidligere ikke været afvisende over for faktisk dirkete modsat at stramme den nuværende lovgivning. Læs mere om det her.

Tilbage hos DI mener man, at der kan gøres endnu mere for at komme vanvidsbilisme til livs. Men for at det kan ske, vil organisationen have lov til at bruge en række værktøjer.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Vi kan i branchen spille en endnu større rolle i kampen mod vanvidskørsel, men det kræver justeringer af loven.

– Først og fremmest foreslår vi bøder svarende til bilens værdi i de tilfælde, hvor føreren ikke ejer bilen.

– Vi savner desuden også flere og mere effektive værktøjer i hverdagen til at screene for potentielle vanvidsbilister ved udlejning eller udlån af biler til demokørsel, siger branchedirektør for DI Bilbranchen, Thomas Møller Sørensen.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler