Annonce:

Ny regel kan gøre Tesla Cybertruck lovlig i Danmark

For første gang siden 2006 vil EU have lavet om på unionens kørekort-regler. Allerede nu skal EU-parlamentet dog stemme om en lovændring, der kan gøre Tesla Cybertruck lovlig i Danmark.

Tesla Cybertruck kan måske komme helt lovligt til Dannark. Men det kræver, at et flertal i EU-parlamentet stemmer for et nyt direktiv på kørekortområdet.

Det skriver tyske Autobild.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge mediet skal EU-parlamentet stemme om at hæve den tilladte vægtgrænse for kørekort til personbil – det såkaldte kategori b-kørekort – fra 3.500 kilo til 4.250 kilo.

En vægtgrænse der – som Motor-magasinet påpeger – i praksis gør det umuligt for Tesla at sælge Cybertruck i Europa. Det er dog hverken den ene elller anden elbil, der får politikere i EU til at tage vægtgrænsen op til fornyede overvejelse.

LÆS OGSÅ: Partier forlanger ulovligt forbud mod danske biler næste år

I stedet er skyldes drøftelserne, at hele biltyper bliver stadigt tungere. Helt konkret er det autocampernes vokseværk, der nu får EU til at genoverveje regelsættet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

En beslutning bliver dog ikke taget lige nu og her. I stedet er det først noget, EU-politikerne vil se på, efter at det nye EU-parlament er valgt ind i begyndelsen af juni.

Autobild skriver videre, at den tyske brancheorganisation Caravanning Industry Association hilser en øget vægttolerance velkommen. Her forestiller man sig, at en ny vægt op til 4,25 ton vil gøre det muligt for langt flere mennesker bl.a. at komme bag rattet i autocampere.

Det er dog ikke kun øgede vægtklasser, EU skal diskutere, når det nye parlament er plads til sommer. Det samme skal en række stramninger på kørekort-området.

Det er bl.a. stillet forslag om at forbyde visse bilister at køre bil på alle tidspunkter af døgnet. Også selvom de egentlig ikke har gjort noget ulovligt. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om Tesla lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler