Annonce:

Partier forlanger ulovligt forbud mod danske biler næste år

En række organistationer og røde partier forlanger nu, at Danmark forbyder nye fossilbiler allerede i 2025. Der er bare lige det problem, at et forbud vil være ulovligt.

Rådet for Grøn Omstilling og tænketanken Concito forlanger nu, at alle nye diesel- og benzinbiler rammes af et forbud i Danmark fra 2025.

Forslaget møder opbakning hos flere politiske partier. Lige fra Enhedslisten til SF, Alternativet og Radikale ønsker at forbyde benzin- og dieselbilerne næsten omgående.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Politiken.

Argumentet fra både organisationerne og de politiske partier er, at elbilerne nu er så gode og så billige, at Danmark fra næste år bør forbyde nye diesel- og benzinbiler.

LÆS OGSÅ: 27-årig har købt nordmands konfiskerede Lamborghini

– Vi har set, at priserne på elbiler rasler ned, og der kommer nu mindre, billigere elbiler ud på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Så det er ikke urimeligt at lave et egentligt stop fra 1. januar 2025, siger programchef i Concito, Søren Have, til avisen.

Der er bare lige det problem, at et sådant forbud er hamrende ulovligt. Det slog daværende EU-kommissær Elżbieta Bieńkowska fast tilbage i 2019 i et svar til Folketinget.

Dengang undersøgte den daværende socialdemokratiske regering på Christiansborg nemlig, hvordan et tidligere Venstre-forslag om et forbud mod nye fossilbiler i 2030 kunne lade sig gøre.

Men det kan det altså slet ikke. Det hele skyldes EU’s regler om typegodkendelser, som Danmark som medlemsland har pligt til at overholde.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

– I henhold til gældende EU-typegodkendelseslovgivning er et fuldstændigt forbud mod markedsføring, import eller registrering af nye benzin- og dieselbiler i en medlemsstat ikke foreneligt med EU-lovgivningen, skrev Elżbieta Bieńkowska til Folketingets Europaudvalg.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler