Annonce:

Ny Nissan Qashqai 2024 lokker med opdateret design og lækkerier fra Google

Nissan har netop præsenteret en opdateret udgave af den evigt populære Qashqai. Herunder kan du læse, hvad du kan glæde dig til.

Alt går hurtigt i det meget konkurrenceprægede crossover-segment, som Nissan introducerede med den originale Qashqai. I de omtrent tre år siden introduktionen af tredje generation af Qashqai er der solgt mere end 350.000 Qashqai-biler i Europa, og den fortsætter med at sætte standarden for crossover. For at opretholde sin position som førende inden for sit segment har den fået en omfattende æstetisk opdatering såvel som markante teknologiske opdateringer.

Udvendige opdateringer opfrisker Qashqais udtryk
Den nye Qashqai udstråler en skarp og moderne dynamik takket være dens opdaterede design. Der er udført en omfattende opdatering af kølergrillen på Qashqai for at skabe et mere markant førstehåndsindtryk. Inspireret af mønstrene i historisk japansk pansring består den nu af utallige tredimensionelle, kommaformede elementer, der er lakeret i sort højglans og synes at svæve i rummet mellem motorhjelmens kant og nummerpladeholderen. I siderne har “kommaerne” en trekantet form, der løber fra de nye forlygter og ned til et punkt ved nummerpladens sider. De er udført med et varmeudstanset design i “Satin Chrome” på topmodellen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Kofangerens sider er karrosserifarvede, og en stribe i sort højglans løber ned under nummerpladen til de nederste hjørner. Under kølerhjælmen er der en tynd karrosserifarvet “frontstribe”, som giver fronten et markant udtryk.

De nye forlygter giver et endnu skarpere look. Forlygterne er nu udstyret med et adaptivt fjernlysmodul, som suppleres af en smallere enhed, der giver en bredere fordeling af lysstrålen. Det automatiske kørelys, som er placeret under de primære lygter, består af fem smalle lygteglas, der har samme udformning som “kommaerne” i kølergrillen. Det automatiske kørelys omkranser nu glassene på de primære forlygter og møder det tynde lysbånd over forlygterne, som er identisk med lysbåndet på den forrige udgave af Qashqai, men det er nu udstyret med en oplyst “Nissan”-tekst ved den udvendige kant. Det øverste lyselement i det automatiske kørelys udgør blinklyset, når det er tændt, og for første gang er det nu udstyret med sekventielt blinklys (alt efter udstyrsversion).

Bag på bilen er udformningen af lygterne uændret, men sammensætningen af lys indvendigt i lygteenheden er nydesignet. De røde lyselementer består nu af fire individuelle elementer, som gengiver udformningen af kølergrillens ”kommaer”. De synes at svæve i lygteglassets hus og er nu udført i en markant rød nuance. Lygteglassene er nu transparente, hvilket gør, at lyselementerne ses bedre. Det tynde boomerangformede lyselement, som indrammer overdelen af lysenheden, fortsætter gennem baglyset og omfatter nu det dynamiske blinklys.

Kofangerne er nydesignede og har fået en tilpasset farve – enten sort højglans på de højere udstyrsvarianter eller karrosserifarvede på den nye N-Design-udstyrsversion.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På de højere udstyrsvarianter er der nu finish i sort højglans på karrosseriet under dørene og hjulkasserne, når bilen ses i profil.

Ny Nissan Qashqai lokker med opdateret design og lækkerier fra Google
Credit: Nissan

En ny 18” diamond cut aluminiumsfælg er nu standard på Qashqai på mellemste udstyrsniveau De højere udstyrsvarianter er nu udstyret med et nyt 19” aluminiums- og et nyt 20” diamond-cut aluminiums-fælgdesign. Det store udvalg af markante fælge giver et af de største udvalg af fælge i segmentet.

Tre nye farver er tilføjet til Qashqais farvepalet. Pearl White er ny og har en mere ren, klar toning. Pearl Black erstatter det tidligere tilvalg sort og har en mere fyldig, sort toning, som synes at skærpe Qashqais visuelle geometri.

Deep Ocean er en iøjnefaldende nuance. Den synes at changere mellem Dark Blue og Metallic Teal afhængigt af lysforhold. Den vil med garanti sætte gang i diskussionen mellem forbipasserende: “Er den Qashqai blå eller måske grøn?”.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Fem af Qashqai-farverne – Pearl White, Deep Ocean, Fuji Red, Magnetic Blue og Ceramic Grey – fås i tofarvede lakeringer, med et sort tag for et mere markant look.

Ny N-Design-udstyrsversion
En ny tilføjelse til Qashqais modelprogram er N-Design-udstyrsversionen. Den skal appellere til de Qashqai-kunder, som ønsker, at deres version skal lidt mere iøjnefaldende. Udvendigt er de nederste dele af karrosseriet under dørene og hjulkasserne karrosserifarvede på N-Design. Unikke, helt nye 20” aluminiumsfælge bidrager desuden til øget udstråling på vejen.

Opgraderet interiørbeklædning
Når det opdaterede design har vakt interessen hos potentielle eller nuværende Qashqai-kunder, øges deres nysgerrighed, når de dykker ned i det opdaterede interiør.

På de højeste udstyrsvarianter er instrumentpanelet, dørindlæggene, dørarmlænene, låget på midterkonsollen med opbevaringsmulighed og knæpolstringen nu beklædt med Alcantara®, hvilket samlet set optimerer atmosfæren i kabinen.

Materialer med nye mønstre pryder midterkonsollen rundt om gearvælgeren, og dekorindlæg mellem den øverste del af instrumentpanelet og handskerummet understreger det blik for detaljen, der kendetegner japansk håndværk.

Opdateret sædeindtræk er blevet introduceret på tværs af de tre højeste udstyrsvarianter af Qashqai for en endnu mere eksklusiv følelse. Den mest markante nyhed er det sorte, delvis quiltede premiumlæder på den højeste udstyrsvarianti. Den næsthøjeste udstyrsvariant er udstyret med quiltet, syntetisk læder, som suppleres af “burnt umber”-elementer på sædehynden og skuldrene på ryglænet.

Annonce:


Ny Nissan Qashqai lokker med opdateret design og lækkerier fra Google
Credit: Nissan

Sæderne i N-Design-udstyrsversionen er udstyret med sort læder med syninger og Alcantara®-indlæg. Og særlig indpræget “Qashqai”-logotekst lige under hovedstøtten.

Endnu en ny dimension til den optimerede kabinefølelse er tilføjelsen af ambientebelysning på N-Connecta-, N-Design-udstyrsversionerne og derover. Avanceret, diskret placeret rødt/grønt/blåt LED-lys giver føreren (eller passageren) mulighed for at individualisere den indvendige belysning. På de to topversioner er der også LED-lys bagi. Indstillingerne for ambientebelysningen kan styres via den centrale infotainmentskærm.

Opgraderet teknologi
Fremskridtet inden for biluniverset er nu tæt relateret til fremskridtet inden for digital teknologi og forarbejdningsteknologi. Og dette har den opdaterede Qashqai udnyttet til at gøre den daglige køreoplevelse endnu mere intuitiv og tryg.

En af de mest anvendte funktioner i Qashqai er blevet markant opgraderet. Around View Monitor [AVM] er en Nissan signaturteknologi, som går helt tilbage til 2007.

Når bilen sættes i bakgear, kombineres fire eksterne kameraer, så de giver et udsyn over bilen i fugleperspektiv, hvilket sikrer, at parkeringsmanøvrer kan udføres med maksimal tryghed. Den nyligt opgraderede AVM-teknologi anvender de fire kameraer til at sikre en krystalklar visning under alle lysforhold.

Det opgraderede AVM-system er nu udstyret med en 3D-funktion, som både giver føreren mulighed for at se bilen ovenfra og vælge ét af de otte forskellige kameraperspektiver for at visualisere bilen forfra, bagfra, fra siderne eller hjørnerne for potentielt set at identificere alle usete udendørs farer. Systemet samarbejder med Nissans Moving Object Detection-system, som udsender en advarselslyd, når det registrerer et objekt, der bevæger sig i nærheden af din Qashqai.

Desuden giver en funktion, der kendes som “Invisible Hood View”, føreren mulighed for at se forhjulenes position, som om føreren kiggede på dem bagfra, hvilket giver mulighed for præcis manøvrering under snævre pladsforhold, såsom et parkeringshus i flere etager, eller hvor der er betonkantsten, der kan beskadige en fælg. Denne visning anvender maskinlæring til at oprette billedet på grundlag af det, som frontkameraet ser foran bilen, hvor hjulene overlejres i visningen, så der dannes et perspektiv.

Ny Nissan Qashqai lokker med opdateret design og lækkerier fra Google
Credit: Nissan

AVM-funktionen “Parking Spot Location Memory” er også en ny intelligent AVM-funktion, som giver Qashqai-føreren mulighed for at gemme hyppigt besøgte parkeringspladser, så bilen automatisk genkender lokationen ved hjælp af GPS. I disse situationer husker bilen den præcise position, så man kan parkere perfekt hver.

AVM-teknologien kan desuden hjælpe føreren med at køre sikkert ud på en vej fra en vanskelig udkørsel, hvor udsynet er begrænset. Systemet anvender et bredvinklet frontkamera til at vise området foran motorhjelmen projiceret op på den centrale skærm. På samme måde som for “Parking Spot Location Memory”-funktionen kan lokationer med begrænset udsyn gemmes i AVMs GPS-hukommelse, så det automatisk aktiveres tæt på vejkrydset.

Designet af de visninger, som vises på TFT-førerinformationsskærmen bag rattet, er i et vist omfang blevet ændret. Designet af de knapper, som vises, ændres til rødt i Sport-indstillingen, grønt i Eco-indstillingen eller lysegrå i standardindstillingen – dette gælder både i “normal” og “optimeret” visningstilstand.

Nu er der en “minimal” tilstand, som reducerer potentielle distraheringer for førere ved kun at vise det valgte gear, køreindstillingen og hastigheden.

Opdaterede avancerede førerassistentsystemer
Udvalget af førerassistentsystemer er markant opgraderet for at sikre forbedret årvågenhed og indgriben, hvilket giver maksimal ro i sindet.

Først og fremmest er de automatiske nødbremsefunktioner blevet omkalibreret for at skærpe deres risikoregistrering og sikre, at de reagerer hurtigere i tilfælde af en mulig kollision. Dette gælder for Front Emergency Brake-, Pedestrian Front Emergency Brake-, Front Emergency Brake Cyclist- og Intelligent Emergency Brake-funktionerne.

I tilfælde af nødopbremsning aktiveres nødopbremsningssignalet. Dette får de bageste stoplygter til at blinke for at fange de bagvedkørende køretøjers opmærksomhed. Systemet aktiveres ved et hårdt tryk på bremsepedalen ved hastigheder over 60 km/h.

Emergency Lane Keep-systemet er nu automatisk aktiveret, når Qashqai startes. Det udløser både Lane Departure Warning- og Lane Departure Prevention-systemerne ved hastigheder over 60 km/h. Det består af en haptisk advarsel via en vibration i rattet, når systemet registrerer, at bilen er for tæt på midterlinjerne i den ene eller anden side af vejen.

Intelligent Speed Assistance-systemet, som hjælper føreren med at tilpasse til den gældende hastighedsgrænse ved at bruge et kamera til aflæsning af vejskilte med hastighedsgrænser og GPS-data, er blevet opgraderet. Et blinkende ikon fanger allerede førerens opmærksomhed, når vedkommende overskrider hastighedsgrænsen, og nu lyder der en advarselslyd, hvis føreren ikke sænker hastigheden.

En nyhed til den opgraderede Qashqai er den hurtige og enkle Driver Assist Custom-tilstand, som giver føreren mulighed for nøjagtig regulering af indgreb fra de forskellige assistentteknologier i overensstemmelse med førerens præferencer. Dette kan foretages via en to-trins-proces, hvor man betjener menu genvejsknappen på venstre rat-eger og “OK”-knappen.

Google indbygget
Den opdaterede Qashqai er den første bil i Nissans modelprogram med Google indbygget, hvilket sikrer en næsten gnidningsfri interaktion mellem en kundes digitale liv og vedkommendes bil.

Qashqai er som standard udstyret med Google Maps, og når føreren er logget på, kan vedkommende tilgå sine favoritlokationer og POI’er med en personlig Google-konto. Dette reducerer afhængigheden af en mobiltelefon og et netværk til mobiltelefonen. Over-the-air-opdateringer sikrer, at kortoplysninger altid er aktuelle.

Google Assistant giver føreren mulighed for at bruge sin stemme med henblik på håndfri hjælp undervejs. Føreren kan eksempelvis sige “Hej Google” for at styre bilens ventilationssystem, sædevarmen og den opvarmede forrude eller for at navigere til den næste destination. Føreren kan desuden foretage telefonopkald og lytte til lydinstruktioner uden at flytte øjnene fra vejen.

Føreren får også adgang til apps, som kan downloades fra Google Play. Føreren kan nemt og bekvemt lytte til sin favoritmusik, podcasts, lydbøger med mere direkte fra bilen.

Herudover overvåger Nissan Connected Services-opdateringen Qashqai på førerens vegne. Hvis kunderne har glemt at låse bilen eller lukke vinduerne, kan den minde dem om dette, hvis de forbliver åbne et minut efter standsning af motoren. Kunderne kan lukke vinduerne og låse bilen fra smartphoneappen.

Opdateret Qashqai
For at opsummere var udfordringen for design-, konstruktions-, planlægnings- og produktionsmedarbejderne, som har arbejdet så dedikeret med den opdaterede Qashqai, at bibeholde essensen af det, som kunderne elsker ved Qashqai, men samtidig lave forbedringer på områder, som ville få dem til at elske Qashqai endnu mere – og tilføje nye innovationer for at cementere den kærlighed.

Den opdaterede Qashqai bliver produceret på Nissans fabrik i Sunderland, hvor mere end 1,3 millioner biler er blevet bygget, siden den oprindelige model blev lanceret i 2007.

Qashqai er nu den hyppigst fremstillede model på fabrikken i Sunderland; sidste sommer fremstillede fabrikken sin bil nummer 11.000.000, siden produktionen startede i 1986.


Bemærk: Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra en virksomhed i den danske bilbranche og er derfor ikke skrevet af Boosted-redaktionen. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende virksomhed.

Annonce:


Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler