Annonce:

Nu truer Kinas regering EU: “Det får konsekvenser, hvis I undersøger vores biler”

Kina truer nu officielt EU-kommissionen, efter at det i denne uge kom frem, at kommissionens formand vil have undersøgt Kinas statsstøtte til bilproduktion.

Flere kinesiske bilmærker er ejet af den kinesiske stat. Men nu vil EU-kommissionen have undersøgt, om disse bilmærker – og kinesiske bilmærker i det hele taget – også får støtte direkte fra staten.

Det fortalt kommissionens formand Ursula von der Leyen i sin åbningstale i denne uge. Selv er den tyske politiker overbevist, om at Kina pumper penge i form at statsstøtte i landets bilmærker.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

von der Leyen mener, at den kinesiske stat ved at støtte landets bilmærker holder priserne kunstigt nede. Og det i sådan en grad at det presser de europæiske bilmærker på en ‘unfair måde’.

Men det får nu kineserne til at advare EU om ‘konsekvenser. Det skriver den amerikanske avis Financial Times.

LÆS OGSÅ: Ukendt bilmærke afsløret – sælger deres egne biler til dem selv

Kinas handelsministerium kalder den kommende undersøgelse fra EU’s side for protektionisme. Noget der ifølge de kinesiske myndigheder kan få konsekvenser for de europæiske bilmærker, der er i Kina.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er en ren og skær protektionistisk handling, som i alvorlig grad vil forstyrre og forvrænge den globale bilindustris forsyningslinjer, også i EU, og det vil negativt påvirke Kinas og EU’s økonomiske og handelsmæssige relationer, skriver det kinesiske ministerium i en offentliggjort erklæring.

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler