Nu kommer stærekasserne – her skal de stå

PhotoMIX Ltd

Fra i dag begynder opsætningen af de første automatiske trafikkontrol standere – standerne skal afløse 20 fotovogne

Ud med de mobile fotovogne og ind med den stationære fartkontrol. Mandag bliver de to første standere til automatisk trafikkontrol – også kendt som stærekasser – sat op, oplyste Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelse tidligere på dagen. Og som sagt så gjort – for det er faktisk allerede sket.

Reklameblok:De første to standere er nemlig allerede sat op i Måløv udenfor Ballerup på Sjælland. Og der kommer flere. De borgerlige partier i Folketinget vil nemlig have nedbragt antallet af fotovogne på de danske veje. Og den nuværende plan er altså at erstatte 20 fotovogne med automatiske trafikkontroller på udvalgte strækninger.

– Erfaringer viser, at de fleste bilister sænker hastigheden, når de kan se, at der er fartkontrol.Derfor kan stærekasserne være med til at øge trafiksikkerheden på de strækninger, hvor Vejdirektoratet og Rigspolitiet har vurderet, at risikoen for ulykker er stor, udtaler Transportminister Ole Brik Olesen (LA) i pressemeddelsen.

Stærekasserne i Måløv udover at måle farten i trafikken også fungere som prøveklude for kommunikationen med politiets egne systemer. I løbet af sommeren 2018 vil der så komme yderligere stærekasser til i Slagelse, Nykøbing Falster og Albertslund.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

HER SKAL DER STÅ STÆREKASSER I DANMARK

Sæbyvej syd for Hjørring

Aalborgvej ved Aabybro

Vilsundvej ved Nykøbing Mors

Reklameblok:

Herningvej i Ringkøbing

Grenåvej i Risskov, Aarhus

Tjæreborgvej i Esbjerg

Bogensevej i Odense

Slagelse Landevej ved Rosted

Gaabensevej i Nykøbing Falster

Roskildevej i Albertslund

Ballerup Byvej/Måløv Parkvej i Måløv
Kilde: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

 

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk