Annonce:

Nu hyler russerne over at bilmærkerne er skredet – “De er nødt til at importere brugte biler”

De vestlige bilmærker er kørt helt ud af Rusland – hvilket får landets bilister til at beklage sig over, at de nu er “tvunget” til at gen-importere brugte biler. 

Renault solgte hele sin forretning i Rusland tilbage til landet for én sølle russisk rubel. Det svarer til 10 danske øre. Bare for at komme ud af det hele. Men også flere – og langt mere luksuriøse mærker – har pakket sammen i det store land.

Og det får de russere, der er glade for biler, til at hyle op. De er nemlig tvunget til at importere brugte biler, hvis de vil have andet end kinesiske modeller på licens at køre rundt i.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det paradoksale er, at disse brugte biler i første omgang som regel er eksporteret ud af Rusland. Og det af de selvsamme russere.

De køber altså deres egne, brugte biler tilbage. Alt sammen for at undgå at købe kinesiske biler som lige nu licens-produceres i stor stil i Rusland.

LÆS OGSÅ: Officielt: Dansk bilmærke udvikler 6,6-liters V12-motor med 1.850 hestekræfter

– Alle velhavende mennesker ville tidligere være gået til en forhandler og købt en bil. Det kan de ikke mere, så de kommer til os, fortæller en ung handelsmand i Gyumri, Armeniens næststørste by, til Financial Times, som Børsen citerer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Netop fra Armenien forlyder det, at man lige nu sender mange brugte biler retur til Rusland. Ofte er disse særdeles ramponeret, har kørt virkelig mange kilometer og nogle er endda tapet op for ikke at falde sammen.

Den udvikling stemmer overens med det billede af det russiske bilmarked, Reuters tegnede tilbage i marts måned.

Også dengang brokkede russerne sig over, at de er tvunget over i kinesiske biler. Biler som russerne ikke mener har samme prestige, kvalitet og omdømme som de europæiske.


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler