Mercedes: Mindre lyd i AMG’er fremover

Nye EU-regler kvæler lyden i nye biler – også i de glorværdige Mercedes-V8’ere fra AMG

Nye biler skal være mere stille, siger EU. Og det tager Mercedes-AMG nu konsekvensen af.

For alt imens der lige nu ikke er noget som lyden fra en AMG-tunet Mercedes-V8’er, kommer det til at lyde noget mere tyst fremover fra Stuttgart.

Reklameblok:Og det er ikke kun i EU, at Mercedes skruer ned for V8-lyden. Alle markeder bliver ramt af de nye regler, fortæller Mercedes-chef Bastian Bogenschutz i et interview med Motoring.

LÆS OGSÅ: EU – Danmark må ikke forbyde benzin-og dieselbiler

For fabrikken er det nemlig for dyrt at udvikle udstødningssystemer med forskellige lydniveauer, der passer til de enkelte landes lovkrav.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Yderemere er den mindre ‘larmende’ Mercere blot begyndelsen. Om to år – altså allerede i 2021 – strammer EU yderligere reglerne for, hvor meget en bil må lyde af fra fabrikken.

To af de første Mercedes-modeller, der rammes af de nye regler, er den kommende A45 S AMG og den nye CLA AMG.

Bilfabrikkerne kan redde lidt af oplevelsen med kunstig højttalerlyd i kabinerne, men motorlyd bliver bare aldrig rigtig det samme mere.

 

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk