Annonce:

EU: Danmark må ikke forbyde benzin-og dieselbiler

Både den tidligere og nuværende regering vil forbyde salget af nye benzin-og dieselbiler fra 2030 – men det må de slet ikke, siger EU

Det var Venstre, der først kom med forslaget. Siden har den nye socialdemokratiske regering ment det samme – det skal være forbudt at sælge nye benzin-og dieselbiler i Danmark fra 2030.

Men inden vores nationale politikere kommer for godt i gang, skal de vende snuderne mod EU. I et brev til Folketingets Europaudvalg siger den EU-kommissær Elzbieta Bienkowska nemlig nej til den idé. Det skriver Berlingske.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

EU: Et forbud er et brud på reglerne
Ifølge EU’s regler om typegodkendelse er det nemlig forbudt at forbyde benzin-og dieselbiler.

– I henhold til gældende EU-typegodkendelseslovgivning er et fuldstændigt forbud mod markedsføring, import eller registrering af nye benzin- og dieselbiler i en medlemsstat ikke foreneligt med EU-lovgivningen, skriver Elzbieta Bienkowska til Europaudvalget.

Et forbud mod biler drevet af fossilt brændsel skal altså kommet fra EU og ikke folketingets politikere, hvis det skal have effekt.

Et egentligt forbud kommer næppe til at se dagens lys. Især fordi bilproduktionen i lande som Tyskland er kæmpestor og af afgørende betydning for landets økonomi.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Professor i statskundskab ved Københavns Universitet Peter Nedergaard kalder da også det danske ønske om et forbud i 2030 for ‘optimistisk’. Han peger i stedet på, at et forbud vil kræve ændringer i EU-lovgivning.

Ingen kommentar fra regeringen
Berlingske har ikke kunnet få en kommentar fra regeringen. Hverken fra miljø- og fødevareministeren, Lea Wermelin (S), klima,- energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen (S), transportminister Benny Engelbrecht (S) eller klima- og energiordfører Anne Paulin (S).


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler