Annonce:

Lexus dropper biler med V8-motor men kun i Europa

Lexus vil ikke længere sælge biler med V8-motor på vores breddegrader. Ikke engang briterne, som ikke er medlem af EU, får lov at beholde de store motorer.

Lexus har droppet de sidste biler med V8-motor i Europa. Toyotas premiumdivision havde da også kun to modeller tilbage med 8 cylindre.

Det skriver Autocar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men de forsvinder altså nu begge to. Både den ene og den anden bil er coupéer med 5-liters V8-motorer i toppen af modelprogrammet.

Autocar citerer Lexus for at have sagt, at det er ‘regler og homologeringskrav’, der tager livet af de to modeller i Europa.

LÆS OGSÅ: Salget styrtdykker – bilmærke fyrer folk i Danmark

Og det er Lexus ikke ene om at mene. Porsche må på grund af helt nye krav om cybersikkerhed lægge sin mest populære model i hele Europa i graven.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Efter den følger faktisk også både 718 Cayman og Boxster. GT4-udgaven af Cayman kan EU-reglerne dog ikke tage livet af. Læs mere om det her.

Tilbage hos Lexus sættes der ikke nærmere ord på, hvad det præcist er, som får de to modeller til at forsvinde ud af Europa. Men det er ikke utænkeligt, at det både har noget med emissionskrav og cybersikkerhed at gøre.

Alene Lexus RC er en 10 år gammel bil. Dermed vil den være udviklet længe før, EU begyndte at lægge arm med Tyskland om de kommende og delvis udvandede Euro7-krav til fossilbilernes udledning.

Det samme gælder de helt nye krav om cybersikkerhed. I hvert fald ligger det nu fast, at Lexus ikke har fundet det umagen – og frem for alt omkostningerne – værd at opdatere bilerne.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler